PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: LEX SEX

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2015-10-26 11:56:42

Ovaj je svijet definitivno popizdio. Ovo što se dešava moj mali mozak više ne može pratiti. Evidentno je samo jedno, a to me zabrinjava, „glavni glumci“ su muški, dobro, svako toliko se pojavljuje i neki babac za kojeg ja pomalo i sumnjam da je žensko. E to je već alarmantno stanje. Pa gdje su nestala ona dobra stara vremena, one „dobre vijesti“ : žena prevarila muža i ljubavnika pa pobjegla sa inkasatorom tv pretplate, muž prevario ženu sa bebisitericom, gazdarica silovala mladog i neiskusnog mladića 6 mjeseci i bez obzira na to naplatila mu stanarinu. To su bile udarne vijesti, to je bilo vrijeme kada su se ljudi još sexali. Smatram da je sve sjebala ona pjevačica kada je snimila pornić. Ona je digla ljestvicu tako visoko da nakon toga niti ona naša visašica to ne može preskočiti.

Prije nekoliko dana sjedio sam na terasi jednog našeg kafića u centru grada u kojem se skupljaju moji sugrađani srednjih godina. Volim ponekad posjetiti taj kafić, tamo  navrate i neke gospođe sa kojom sam u mladosti imao susrete treće vrste. Naravno, nebih sada o tome u detalje pošto sam već dobio neka „prijeteća“ upozorenja da pazim što pišem, pošto znam ponekad pretjerati pa se u mojim kolumnama neki likovi i prepoznaju.
 
Kao što rekoh sjedio sam na terasi kafića a stol do moga sjedile su tri mlade, lijepe, zgodne dame. Prema šalicama zaključio sam da piju Nesice. Dvije su bile u pripijenim tajicama, a jedna je imala mini šosić tako da su joj duge vitke noge dolazile do izražaja. Prizor je bio osvježavajući. Gledajući ih tako ispod tamnih naočala palo mi je na pamet da će i one za 20-30 godina izgledati isto kao i ove „moje gospođe“.

Nisam mogao a da ne primijetim  da u opće ne razgovaraju. Svaka je u ruci imala neki veliki mobitel i tipkala po ekranu. Svakih nekoliko minuta jedna od njih bi se od srca nasmijala,a što mi je bilo čudno druge dvije je u opće nisu pitale čemu se smije. Na trenutak sam pomislio da se dopisuju između sebe. Pa naravno, što bi i razgovarale kada se mogu dopisivati. Pomislih, bože kuda ide ovaj svijet. U moje vrijeme, barem tako mislim, ovakvih komada nije bilo. Jednom prilikom dok smo moja ekipa i ja čekali da „naša“ đogerica protrči po šetalištu, raspravljali smo dali su ženske u naše vrijeme bile tako zgodne i lijepe, moj prijatelj je rekao: „garant nisu, da jesu ja bi junfer skinuo sa 12 a ne sa 18 godina“, a Neno je nadodao: „ja bi još bio u zatvoru zbog pohote“.
 
To njihovo tipkanje trajalo je više od sat vremena. Nigdje u njihovoj blizini da se pojavio neki frajer njihovih godina. Ostao sam zbunjola. Tada je naišao Mladen, momak kojega sam trenirao jedno vrijeme. Oduvijek je bio fin dečko. Kulturno se došao pozdraviti sa mnom. Nakon što smo izmijenili nekoliko riječi, jedna od djevojaka čuvši valjda poznati glas podigla je pogled i pozdravila ga. Druge dvije nisu ga niti pogledale. –„Mladene, lijepe djevojke, što ne napraviš ulet, vidiš da im je dosadno“. – „Ma ne da mi se treneru, a te su vam cure treća liga“.

Nakon što me je Mladen napustio ostao sam sam sa svojim mislima.Ako su  one  treća liga, pa kako izgledaju one što su prva liga.Misli mi prekinuše moje tri mlade „susjede“  koje su upravo napuštale terasu. Bepo, moj poznanik koji je sjedio na terasi sa suprugom odmah je spustio ruku među noge. Valjda si je nažuljao jajca od sjedenja ili je išao provjeriti dali je „mali“ malo živnuo od pogleda na tu ljepotu. Njegova gospođa niti u mladosti nije bila neka iznimna ljepotica ali imala je ona svoje kvalitete. Dolazila je iz bogate obitelji. Njenom pogledu nije promaklo da se Bepo nekulturno ponaša pa ga je zviznula po ruci. –„Čuvaj to za doma“, prosiktala je kao zmija.

Jadni moj Bepo, kod kuće te čeka LEX SEX.

Franjo Sabo

(Za one koji ne znaju, LEX (LEKS) je latinska riječ za: po zakonu, po propisu ili po pravu.)

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac