PORTAL PRESSUM

Živio horoskop

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2015-04-03 02:13:30

Čitam jutros horoskop uz kavicu. Kaže da ću ovoga vikenda uči u novu romantičnu vezu s starijom osobom. U jbt. sreće. Romantika na vidiku. Ne piše hoće li biti i seksa. Valjda se to podrazumijeva. Jedino me strah ako koka bude glumila nevinost i čednost pa me bude zavlačila cijeli vikend kako bi dokazala da ona nije laka roba.

Stvarno ovaj horoskop zna da piše pizdarije. Prošli tjedan sam trebao na brzaka zaraditi dobru lovu, pisalo tako u horoskopu, pa sam odmah uplatio loto, bingo, kupio pet grebalica i onda ćorak. Ne samo što nisam zaradio lovu već sam morao platiti i kaznu zbog neprilagođene vožnje, ma što im to značilo.

Kaže meni policajac: - Gospodine vozili ste devedeset, a dozvoljena brzina je šezdeset, kazna petsto kuna. Vidim ja da je brko izdrilan i da nema opravdanja koje on nije čuo barem deset puta, pa pokušavam da ga dobijem na zezanje. – Možete li vi meni gospodine dati potvrdu da sam vozio devedeset? – A što će vam potvrda? – E pa vidite, upravo pokušavam prodati ovaj moj drlog od auta, pa bi mi jako dobro došla potvrda da on može postići tu brzinu. Dobro bi bilo da vi još nadodate kojih 20-30 km, to bi mu uvećalo malo cijenu, a i ja bi lakše platio kaznu pošto sam, znate, nezaposlen.

-A što vam je ovo na zadnjem sjedalu? Upita me murjak. – Pa to mi je kamera, laptop, rasvjeta, stalak za kameru i još neke sitnice. Bio sam na prosvjednom skupu protiv izgradnje Plomina C. – Aha, a ti si kao protiv izgradnje na ugljen, to 'oš reći? E sada jebiga, sve što kažem može mi biti otežavajuća okolnost. – Ma ja sam vam gospodine protiv svega. Pogledajte na primjer vas policajce. Radite za četiri tisuće kuna. U kreditima ste do guše, kući vas zajebava žena i tjera u kriminal da uzmete neku lovu sa strane. Na poslu vas tlači šef. Imate svakodnevno posla s budalama koje se pokušavaju opravdati kao i ja sada.

Ove moje riječi imale su efekta. Oči su mu se zacaklile. Pomislih „sada si moj“. – E da je barem meni biti državni službenik. Ako ništa drugo barem je plaća redovita. I tu sam naravno zajebao stvar do kraja. Lice mu se uozbiljilo. Ponovo je zauzeo onaj napadački gard. Pokušao sam se ja izvući, nije da nisam. –Kada kažem državni službenik ne mislim da bih volio biti policajac, već onako, sjediti u kancelariji i hladiti jajca po cijele dane. – Zašto ne bi bili policajac, a što nama fali? Mi smo za vas kao službenici trećeg reda, a? Fakat je bio ljut. Jebem ti moj dugi jezik. A taman sam ga imao u šakama.

Sada kada sam kraći za petsto kunića lagano ću izdržati ove posne dane. Otpao bakalar za doručak, riba za ručak i nešto ne mesno za večeru.
Gledam nešto i ovi posni dani nisu kao nekada. Post je bio dan kada se jeo samo kruh i pila obična voda. A gledaj ovo danas. Bakalar na sto načina, fiš paprikaš, pečena riba,ili riba na sto načina. Dobar neki post. Volio bih ja postiti tako i češće.

Nego da se ja vratim horoskopu. Tražim po portalima neki koji bi odgovarao meni. Npr., vikend romantična veza sa nekom mlađom damom srednjih godina, bez obaveza, po mogućnosti kreditno ne zaduženu, situiranu. Nije da ja imam nešto protiv dama u godinama, ali brate mili, dvije čaše na noćnom ormariću za proteze bilo bi previše. A one su i garant zadužene do grla. Djeca im ne rade, a imaju kredite. Unuci studiraju do tridesete i isto su u kreditima. Kako da imam romantičnu vezu s takvom damom koja bi mi pričala moju životnu priču, ne svoju, moju.

Čini mi se da mi horoskop za ovaj vikend i nije nešto naklonjen. Evo jednog: „ Pripazite na ono što jedete ovoga vikenda. Nastojte jesti hranu sa što više vlakana i žvačite hranu što duže,jedite puno povrća“. Ovaj mi se stvarno sviđa. Šunka ima puno vlakana, pogotovo ako je prekuhaš pa bude onako drvenasta. Tada je se i dugo žvače. A uz janjetinu ide i mladi luk, pa to je povrće. Kuhana jaja neka budu, ma neka budu što hoće. Uvijek se uzbudim pri pomisli da će biti tucanja. ŽIVIO HOROSKOP.

umag  tz umag
830805256LOGO PRESSUM (Custom)
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag