PORTAL PRESSUM

DOLJE GAĆE

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2015-04-09 06:06:05

U moru ovih loših vijesti konačno i jedna dobra. Kaže onaj lik s telke, koji istini za volju
zna tako masno slagati da sam jesenas, zbog njega, imao upalu mjehura, bešike i bubrega. Lagao nam je  da nam stiže jesen, a ono mi iz ljeta omah uskočili u zimu. Sada je najavio da stiže proljeće. Ako i sada slaže, jedino možemo uskočiti u ljeto. Nije loše, potpisujem.

Eto došlo vrijeme da i ja konačno skinem duge gaće. Što je je, dosta mi ih je više. Punih šest mjeseci  nisam IH skidao.

Netko pravi inventuru krajem godine, a ja u proljeće. Pregledom sadržaja koji su se nalazili u tim dugim gaćama, konstatirano je da je sve na mjestu, brojno stanje ne promijenjeno i potpuno nedirnuto, što je u ovim uvjetima i mojim godinama još jedna dobra vijest.

A sve je počelo još u listopadu s gore pomenutom dezinformacijom od koje sam ja dobio već gore pomenute tegobe. Nakon što napredna medicina nije donijela nekog značajnijeg poboljšanja ova moja stvar je uzela u svoje ruke. Bacila se na google pretraživač i počela izvlačiti neke bapske recepte koji u dva dana rješavaju sve moje tegobe. Počelo je sa preprženim lukom na kolutiće koje mi je stavljala (malo mi neugodno reći), tamo. Nakon dva dana promijenila je terapiju i počela me liječiti češnjakom. Opet oblozi i opet tamo.

Sva sreća pa sam ja nakon nekoliko dana išao malo pogledati što se „tamo“ zbiva. Ostao sam u šoku. Ono tamo pretvorilo se u ......... Bože te sačuvaj. Bio je to alarm za pobunu. Rekoh joj da pod hitno idem tražiti drugo i treće mišljenje. Na to po svim zakonima zdravstvenog imam pravo.

Prvo sam otišao kod one sisate i guzate travarke Micike. Kada je vidjela učinke narodne medicine samo je stavila ruku na usta i rekla „o maj gad“. A kada to netko kaže u onim filmovima od Amera to je znak da je velika pizdarija na vidiku. Micika mi je smiješala neke trave i rekla da stavljam OVE obloge tamo.

Nakon par dana kada sam pogledao u ogledalu učinke Micikinih obloga i ja sam vrisnuo „o maj gad“. Bio je to znak za alarm. Trebalo je pod hitno tražiti treće mišljenje. Moj drug Nidžo mi je jednom rekao da ima neka Slavica koja diže iz mrtvih. Otišao sam odmah kod nje na vizitu.

- Nije to ništa strašno, vidjela sam ja i gore, na mrtvacima. Evo što se događa kada te obrađuju amaterke. Pa ovo je skoro za amputaciju. Imaš li ti duge gaće?
- Nemam, od kuda mi duge gaće?
- E onda ih pod hitno kupi i ne skidaj ih do proljeća, a sada ću te ja obraditi i biti ćeš kao nov.

I tako sam ja kupio duge gaće. Jedne. Nije mi niti rekla da ih kupim više, a koliko koštaju? Koštaju više no Rifle u Trstu. Ova moja mi predlagala da kao prelazno rješenje nosim njene tajice i štrample. Ma luda žena. Što ako se negdje iznenada moram svući. Dok ja to sve poskidam prošao voz. Zato sam ja sve do danas ostao u mojim dugim gaćama.

Malo se osjećam nelagodno, kao da sam na propuhu. Sada mi je jasno zašto se žene u proljeće, nakon depiliranja, tako osjećaju.

Sigurno vas zanima rezultat mog izlječenja. Nošenje dugih gaća i redovitih vizita kod Slavice potpuno su me izliječile. Sada sam kao nov. Kod nje nema trte mrte, tu je vojnički režim. Jedna njena komanda čini čuda, ona diže iz mrtvih, vjerujte mi na riječ. Odmah ćete ozdraviti kada vam ona kaže:  - DOLJE GAĆE.

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac