PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: STARI PERVERZNI KURVIŠ

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2015-12-28 07:57:15

Pravi pisci obično kažu da je najteže napisati prvu rečenicu. Evo ja je napisah i što sada, kako dalje? Naravno, da sam ja pravi pisac znao bih, ovako, lupaj glavom od zid. Kako uopće pisati kolumnu a da se ne ponavljaš?
Pita mene danas moj susjed Jura, - „ jesu ove tvoje žvrljotine što ih ti zoveš kolumnom istinite ili ti to onako izmišljaš i zajebavaš narod“? Ruku na srce, da nisam ovako veliki debelokožac možda bih se i naljutio na njega, ali ovako, ma tko da se naljuti. – „Naravno da su istinite konju jedan, zar ti ja ličim na nekog lažova“?

I tako, hoću neću i danas moram napisati kolumnu inspiriranu stvarnim događajem.

Ova moja napada me već danima da odemo zajedno na plažu. – „Ljeto se bliži kraju a nas dvoje nismo još ove godine bili zajedno na plaži, ma daj molim te , meni za ljubav“. – „Vidi ženo draga, mi nismo bili zajedno na plaži zadnjih 15 godina, a ti jako dobro znaš i zašto. Tada sam se zakleo da s tobom više u crkvu i na plažu ne idem. U crkvu zato što si me popljuvala kada sam zaspao za vrijeme mise počeo glasno hrkati pa si rekla da te samo sramotim, a na plažu, e tamo bih mogao satima nabrajati što si mi sve zamjerala. Što sjedim tako nepristojno, zašto ne pazim da mi jajca ne ispadaju, zašto buljim u sise švabicama, zar to ne mogu diskretnije raditi, a o onim fiziološkim zvukovima koje tamo ispuštam da i ne pričamo. Pa što mogu kada morska voda budi moja crijeva da budu aktivnija“.

-„ Da spomeni i to kada si se na hotelskom bazenu popišao u vodi pa si se kao lud derao na nekog malog švabića, a sve se crvenilo oko tebe, još bi ti i povjerovala da to nisi bio ti, ali gdje nađe švabića da optužiš, pa to je jedan fin i kulturan narod, nisu oni seljaci kao ti“.
Ova zadnja rečenica bila je udar na moj ego, ja seljak. Htjedoh joj reći ma di si ti bila kada sam ja ... ali na vrijeme sam odustao. S godinama sam naučio da protiv nje gubim sve verbalne bitke i točno znam kada se trebam povući.

-„ Ako ti nećeš ići ja odoh, ručak ti je u hladnjaku, a veš mašina će za sat vremena oprati veš pa ga ti samo stavi sušiti, adio ljubavi“.

Jebeš ga, kako reče tako i ode. Htjedoh je upitati kako se otvaraju vrata na veš mašini, ali odustao sam, ako ne ide uvijek ima pajser.
Skuhao sam si kavu, otvorio hladni Radler, pronašao na telki neki stari kaubojac i uživanje je počelo. Baš mi je palo na pamet kako je lijepo ponekad biti i sam. U hladnjaku sam pronašao, za živo čudo komad pršuta i sira. Baš mi je bilo super. Pomislih, jebeš plažu, tamo se softati na plus 40, a ovako klima na 25, uživancija. Sam u kući, mogu češkati jajca do mile volje bez straha da ću morati slušati predavanja o tome kako sam nekulturan. Nakon popijene Radler glasno mu mogu odati priznanje na kvaliteti nekim, po mojoj ženi, nekulturnim zvukovima. Ali kako to obično biva, sve što je lijepo kratko traje.

Iz podruma se čuo neki čudan zvuk, neko udaranje. Pomislih, netko provaljuje. Odmah sam skočio i u ruke dograbio najbliže oružje koje mi se našlo pri ruci, metlu. Procjenjivao sam koliko može biti učinkovita drvena drška od metle, al' jebeš ga, bolje išta nego ništa.

Krenuo sam prema podrumu šuljajući se kao neki Nindža. Zvuk lupanja je bio sve glasniji. Odlučio sam napraviti potpuno iznenađenje provalniku. U hodniku sam uzeo baterijsku lampu koju tamo držim kada mi iskoči onaj moderni automatski osigurač. Jebo li ga onaj koji ga je izmislio. Dok su bili oni stari u koje se moglo uvaliti, kada izgori, nekoliko onih niti žice. A ne ovi, ja ga dignem on ponovo padne, ja ga ponovo dignem, a on opet padne i tako se nadmudrujemo po pola sata (to me nekako podsjeća na sex).

Da se ja vratim na provalnika. Sa baterijom u zubima i metlom u ruci odlučio sam upasti i napraviti iznenađenje provalniku. Bio sam ljut. U toj prostoriji, pored veš mašine nalazio se i jedan rezervni hladnjak i jedan zamrzivač. Sve mi diraj ali hladnjak ne diraj.

U podrum sam uletio dobro uvježbanim indijanskim krikom. Zamahnuo sam metlom prema hladnjaku očekujući provalnika na toj poziciji. Logično, pa neće valjda krasti iz veš mašine. Ništa. Očekivao sam jauk ili bilo što. Lupanje se čula i dalje. Osvijetlio sam prostoriju. Na moje zaprepaštenje veš mašina je bila na pola prostorije. Ne samo što je bila, već je i skakutala kao jarac. Pokušao sam je obuzdati. Otimala se. Što sam ju ja više gurao ona je skakala sve više. Sada je već postojala opasnost da se otme kontroli. Jedino što mi je još preostalo da se bacim na nju i sa svojih sto i nešto obuzdam tu zvijer. Skočio sam na nju i čvrsto ju zajahao, toga trena uključila se centrifuga. Kroz glavu mi je prošla misao kako mi je Barica pričala da se jednom ludo seksala na veš mašini, a da joj je najbolji dio bio kada je radila centrifuga. Kao što već rekoh, sve što je lijepo kratko traje. Tako je , po meni i ta centrifuga brzo završila sa radom.

-„ Koji klinac pa ti radiš na veš mašini, pa daj molim te, ti što si stariji to si sve veći perverznjak“. Ova moja stajala je na vratima podruma. –„Da nisam zaboravila kremu za sunčanje, ti bi poševio i veš mašinu i hladnjak, ma ti si puko skroz na skroz“. Htio sam joj objasniti za provalnika, veš mašinu kako je skakala, ali kao što rekoh bila bi to još jedna izgubljena bitka. Na pamet mi je pao onaj vic kada je Mujo pitao Hasu:
-„ Haso jesi li ti ikada gledao Fatu u oči dok si se seksao“?
-„ Jesam“.
-„ I“
- „ Bilo je strašno“.
- „ Zašto je bilo strašno“?
- „ Zato što je stajala u vratima“.

Eto tako sam se i ja osjećao dok sam bio na veš mašini, a ova moja na vratima.
Na odlasku je samo odmahnula rukom i promrmljala „STARI PERVERZNI KURVIŠ“.

Franjo Sabo

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac