PORTAL PRESSUM

Mlade Umažanke Lucija i Nina osvojile Crotone

Ostalo
2016-02-12 06:31:58

Mlade umaške jedriličarke, sestre Nina  i Lucija Škopac, nastavljaju uspješan niz pobjeda. Naime, 10. veljače 2016. završena je prva Međunarodna karnevalska regata za klasu optimist u talijanskome gradu Crotonu, na samome jugu Italije. Na regati je nastupilo preko 250 takmičara iz Mađarske, Slovenije, Italije, Hrvatske, Malte, Turske, Izraela, Bugarske, Austrije i Njemačke, a natjecali su se u dvije kategorije – juniori (do 16) i kadeti (do 12 godina).

Manifestacija, u organizaciji Jedriličarskoga kluba Crotone, odvijala se na mjestu gdje će se u srpnju ove godine održati Europsko prvenstvo za klasu optimist te je predstavljala svojevrsno “odmjeravanje snaga” i istraživanje terena, odnosno pripremu mladih takmičara za nadolazeće prvenstvo.

Iz hrvatskih klubova nastupilo je ukupno 5 natjecatelja, a tu su bile i naše Umažanke Nina i Lucija Škopac u ime pulskog JK Clivo. Sestre Škopac i ovoga su puta oduševile svojim rezultatima – Nina Škopac je od ukupno 195 jedriličara u kategoriji juniora osvojila ukupno 13. mjesto te se popela na postolje kao treća djevojčica u svojoj kategoriji. Mlađa sestra, Lucija Škopac, u kategoriji kadeta, gdje je nastupilo 55 natjecatelja, osvojila je ukupno 4. mjesto, okitivši se ujedno titulom najbolje plasirane djevojčice među kadetima.

Ovim su se uspjehom mlade Umažanke za još jedan korak približile svojem aktualnom sportskom cilju, a to je izboriti se za ulazak i mlađe sestre, Lucije Škopac, u sastav ovogodišnje hrvatske reprezentacije (dok je starija sestra Nina već dugogodišnja juniorska reprezentativka) te nastup na europskom i svjetskom prvenstvu.umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag