PORTAL PRESSUM

Večeras izbor sportaša/ice za 2015. godinu

Ostalo
2016-02-15 09:52:05

Večeras će Umag izabrati najuspješnije sportaše/ice u 2015. godini. Nominirani su klubovi, treneri i pojedinci u ženskoj i muškoj kategoriji, te sportski djelatnici.

Pogledamo li malo u povijest, unatrag dvanaest godina. Dolazimo do zaključka da se u nekim sportovima radilo ozbiljnije, a da su neki u stagnaciji.Očito je da je rukomet odnio najviše priznanja, ali polako se "budi" i odbojka, dok je nogomet, tenis i neki drugi sportovi u stagnaciji. Uspjesi pojedinih klubova i pojedinaca prvenstveno ovise o ambicija, kako članova uprava klubova, tako i od pojedinaca (igrača). S toga je upravo i godišnja dodjela nagrada klubovima i pojedincima poticaj da se još više angažiraju, te kvalitetnijim radom mobiliziraju što više mladih da se uključe u sport. A mladi se odlučuju samo za one sportove i sportske kolektive koji za sobom imaju neke rezultata, kvalitetan rad i pristup.

Na žalost sport je danas financiran samo iz gradskog proračuna, a jako malim dijelom od sponzora. A da bi klub imao sponzora mora imati i određene rezultate.

Današnja "instant" generacija djece kojima je dostupna sva tehnologija u prikupljanju informacija, traži samo ono najbolje. Naša djeca (u rukometu) danas s 15-16 godina igraju prvu ligu. Natječu se u Europskim natjecanjima. Zabijaju svoje prve Euro-golove, igraju pred Tv kamerama. O njima se snimaju filmovi.

S toga, mobilizirati što više mladih da se uključe u sport zadaća je svih nas, od roditelja, škole, klubova, Grada pa sve do nas novinara. I ova današnja svečanost dodjele nagrada neka ide u tom smjeru.

Franjo Sabo


umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag