PORTAL PRESSUM

Piše prof. Juraj Radovčić: RENATO DIZDAR predstavnik novih kadrova

Ostalo
2016-02-20 12:35:12

Svjedoci smo u Umagu stvorenih kvalitetnih uvjeta za vježbanje, a popratna je pojava više samoinicijativnog stručnog usavršavanja i školovanja za kadrove u sportskom području.Ovih dana uslijedile su obavijesti putem radio medija i pismenih letaka o mogućnosti vježbanja u prostorijama "SPARTA GYM UMAG".

Putem oglasa potražili smo prostorije tog središta za vježbanje u stambenom bloku kraj Doma zdravlja,vrtića i škole (ex Istra auto). U toku vježbovnog vremena dolaze rekreativci,kao i sportski takmičari mjesnih klubova,koji vježbaju pod stručnim programiranim i nadzorom.

Ugodno sam bio iznenađen prilikom susreta sa voditeljem vježbovnog središta u osobi -RENATO DIZDAR,koji je je pred dvadeset i tri godina(1993 god.) bio u početničkoj grupi najmlađih mini rukometaša u Umagu. Vrijeme je prohujalo i od početničke selekcije do prve momčadi RK Umag,punih 15 sezona do 2008.godine oblačio je dres žuto-plavih.

Zanimljivo da je bio član selekcije 84/85,iz čijeg sastava ostali su još aktivni Bičanić(Francuska) i Milinković(Umag).

Razvio se je u korisnog igrača prve momčadi,koji je djelovao kao mali"Dinar".

U međuvremenu završio je u Srednjoj školi"Vladimir Gortan"Buje usmjerenje za tehničara ugostiteljskog turističkog usmjerenja.Odlučio se je posvetiti sportskom usmjerenju i započeo je kao student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu,i onda kao izvanredni student odlučio se je specijalizirati za trenera smjera SPORTSKA REKREACIJA.

U toku redovnog studija igrao je za MRK SESVETE (2 god.), PETRINJU (1 god.) i onda na poziv matičnog kluba vraća se ponovno u Umag,i u to vremenu, od 2011-2013.,kada je igrao i surađivao je sa trenerima RK Umag i bio voditelj grupe dječaka u Školi rukometa.

Nakon povrede i rehabilitacije prelazi u RK Buje 53,zapošljava se i surađuje u Školi rukometa Buje,kao voditelj starije grupe dječaka,koju vodi i ovoj sezoni.

Poznavajući njegovu naklonost,smisao i pokazanu volju u educiranju mlađih naraštaja,vjerujem da je Umag u njegovoj osobi dobio vrijednog i korisnog člana stručnog sastava za sportsku edukaciju ,kao i voditelja sportske rekreacije.

Juraj Radovčić

VIDEO

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag