PORTAL PRESSUM

Piše prof. Juraj Radovčić: Stelio Prodan svetrani sportaš i sportski novinar

Portreti
2016-02-25 10:38:29

STELIO PRODAN(Kaldir,1.siječnja 1936.) Živi u Umagu.

SPORTSKI DJELATNIK-rukomet,rekreativno trčanje,tenis i sportsko novinarstvo.

Diplomirani pravnik.U rukometu Bujštine od 1962.,kada je izabran tajnikom SD IAT.U rukometnom klubu Umag,kasnije Istraturist,bio je član uprave, tajnik,sportski direktor i po potrebi igrač sve do 1995.godine.Polagao je za rukometnog suca,a vršio je i druge dužnosti u sportskim organizacijama.Bio je predsjednik  RK Intercommerce,RS-Umag i Zajednice općina Rijeke i član predsjedništva HRS.Inicijator i glavni organizator Kupa Veterana Jugoslavije i Hrvatske(1970-2001.).učestvovao je u vođenju RK Istraturist Umag,koji je  sezone  1989/90.bio prvak II SRL i postao član I SRL.

Svoju svestranost  pokazao je u rekreacionom  klubu “RAK“ i  podupirao i propagirao rekreaciono trčanje.U ono vrijeme bio je drugi rekreativac atletičar,koji je istrčao maratonu Varaždinu (Yass maraton).Posljednje desetljeće našao je svoje zadovoljstvo u rekreativnom tenisu.Dugo godina bio je sportski suradnik Glasa Istre i Sportskih novosti  sa svih  sportskih priredbi u Umagu. Autor monografije “Rukometni kup Veterana„.

Za uspješnu djelatnost u rukometnim organizacijama dobitnik je mnogih nagrada i priznanja od  mjesnih zajednica do Rukometnog saveza Hrvatske i Jugoslavije.

Juraj Radovčić