PORTAL PRESSUM

Čeh proglasio Liberland, novu državu između Hrvatske i Srbije

Ostalo
2015-04-16 01:59:23

U moru bizarnih vijesti koje nas okružuju (nije ni čudo, ipak živimo u Hrvatskoj), evo najnovije: Čeh Vit Jedlička proglasio je početkom ovog tjedna na ničijoj zemlji između Srbije i Hrvatske najmanju nezavisnu suverenu državu na Balkanu, površine sedam kvadratnih kilometara i nazvao ju je Liberland.

Liberland leži na obalama Dunava između Zmajevca s hrvatske i Bačkog Monoštora sa srbijanske strane. „Država“ ima zastavu, grb, svoj ustav i zakone, a već se dijele i državljanstva. Za državljanstvo se mogu prijaviti svi koji poštuju princip "živi i pusti druge da žive", pod uvjetom da nisu komunisti, neonacisti ili ekstremisti te da nemaju kriminalni dosje. Službeni jezik je češki.

Jedlička, koji dolazi iz marginalne stranke desnice bliske bivšem češkom premijeru i predsjedniku Vaclavu Klausu, tvrdi da je Liberland osnovan u skladu s međunarodnim pravom jer se nalazi na ničijoj zemlji koju u okviru razgraničenja nisu tražile ni Hrvatska ni Srbija. Nada se kako će „nezavisni i suvereni Liberland“ najprije priznati upravo Hrvatska i Srbija kojima će ovih dana uputiti diplomatsku notu, a potom i sve ostale države svijeta.

Više informacija o novoj „državi“, njezinom ustavu, zakonima i postupku dobivanja državljanstva možete pronaći na službenoj stranici Liberlanda. 
Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=56394#ixzz3XTLjoP85

umag  tz umag
830805256LOGO PRESSUM (Custom)
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag