PORTAL PRESSUM

Dužni k`o Grčka

Kolumna: Adriano Šćulac
2015-04-22 11:29:23

Nekad se govorilo i pisalo, a bila je to i poštapalica, da je Jugoslavija dužna k`o Grčka. Jugoslavije više nema, za Grčke dugove znamo, ali je Hrvatska dužna kao Grčka i deset Jugoslavija zajedno.

Ministar financija takozvani Boris Lalovac i potpredsjednik Vlade Branko Grčić, plaču i jauču kako moraju nadoknaditi dug, unutarnji, vanjsku, gornji, donji, podnji i sve moguće ostale dugove, kojih ima na stotine milijardi.

Neki nam dan serviraše, ovi što vladaju a socijalno osjetljivijima se nazivaju, da ćemo od prvog maja, namjerno pišem maja, jer me hvata jugonostalgija, pa neka nadobudni i Veliki Hrvati po meni pljuju, uglavnom od maja će mnogo toga poskupjeti, kao da nije i sad preskupo.

Bit će i veće no nešto jesu, trošarine, oporezivati će se sve i svašta. Već su se ranije ukinula neka prava roditeljima njegovateljima, štedi se na osobama s invaliditetom, školama, jaslicama, vrtićima, radnicima i seljacima.

Svima se otima, samo si oni koji su povlašteni ništa ne diraju.

Njihova primanja su i dalje preko dvadesetak tisuća kuna, sve moguće privilegije im ostaju, kupuju se novi automobili, avioni, telefoni, putuje se, otvaraju se uredi, izmišljaju radna mjesta da bi u njima skrasili svoje podobne i bratiju, troši na reprezentacije, žderanja i lokanja.

Naravno za sve ima je kriv netko drugi, kao da oni nisu na vlasti, kao da oni ne vedre i oblače, bar tako jauču i mijauču. Čudno, jer ako se vratimo nekoliko godina unatrag, kada je ova Vlada započela svoj mandat, onda se nije teško sjetiti njihovih obećanja kako im ne treba nikakvih 100 dana mira, budući su svjesni u kakvom je stanju gospodarstvo te da oni imaju rješenja za sve i kako će s rješavanjem problema i kvalitetnim radom, započeti doslovno isti dan nakon preuzimanja vlasti. Imali su čak 21 plan za spas naroda i države, što imamo danas, znate.

Da se bar drugačije zovu, razumio bi. Da su desničari, znao bi da štite bogate i kapital. No oni se Socijaldemokratima nazivaju i popuju kako brane radnika i nemoćnog. Oni su `haračlije` koje svakodnevno čine neoprostiva zlodjela tjerajući tisuće ljudi na burze rada, i na tisuće mladih po bijelom svijetu.

Ali tko da ih zamjeni, zar oni koji u 21 stoljeću vade ljudima krv, da bi prebrojavali krvna zrnca, zar oni koji uzdižu visoko desnu ruku, koji pozivaju na linč i mržnju?. Jedini spas smo mi, narod, koji se mora probuditi, reći dosta i jednima i drugima. Odjebati „spasioce“ saborske , koji tobože štiti sirotinju, a na konto im mjesečno sjeda 20 i kusur tisuća. Što oni znaju kako sirotinja živi?. Zato se treba što prije probuditi, promijeniti, ne politike, nego političare. Ima poštenih, znam, sreo sam ih. Treba  ih samo izabrati. A bratiju koja hljebuje od devedesetih poslati u ropotarnicu  povijesti ili na Zavod za  zapošljavanje. Mogu  i u mirovinu, zašto ne? Ali onu od pet tisuća kuna, zbog čega bi imali povlaštene? Kao da nisu na vlasti i ne gule nas već više od dvadeset godina.

ADRIANO ŠĆULAC

umag  tz umag
830805256LOGO PRESSUM (Custom)
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag