PORTAL PRESSUM

100 milja Istre od 15.-17. travnja

Istra
2016-04-14 09:15:30

Brojni ljubitelji sporta i aktivnog odmora pronaći će dovoljno razloga za dolazak u sjeverozapadnu Istru već tijekom zimskih mjeseci, no s prvim danima proljeća bujaju i raznovrsne aktivnosti pa razloga za posjet ovoj istarskoj destinaciji imaju baš svi - i rekreativci i ljubitelji ektremnih sportova. A da je tome tako, potvrdit će i Umag koji će u travnju ugostiti ultra trail utrku na 100 milja,cestovnu uturku na 5 km ali i utrku dužine svega 1 km namijenjenu djeci.

Organizator Sport box, Vas s velikim zadovoljstvom poziva na četvrto izdanje ultratrail utrke "100 milja Istre", u sklopu svjetskog kupa Ultra-trail World Tour. Utrka je kvalifikacijska za neslužbeno svjetsko trail prvenstvo, Ultra Trail du Mont Blanc.

Na trećem izdanju utrke je nastupilo čak 700 natjecatelja iz 30 država na što smo posebno ponosni!

Na ovogodišnjem izdanju očekujemo oko 1500 natjecatelja iz preko 40 zamalja.

Najduža utrka, koja započinje u Labinu, a završava u Umagu, duga je 171 kilometar sa 7120 m uspona i 7400 m silaska, što je ekvivalent peterostrukom usponu na vrh Učke s razine mora. Polazi od Labina preko Vojaka sve do Buzeta, pa skreće u unutrašnjost kako bi prošla kroz istarske dragulje poput Huma, Draguća, Zamaska i Motovuna. Zatim nastavlja kroz Oprtalj, kako bi na putu u Umag, prošla kroz prekrasno Završje, Grožnjan i Buje. Vremenski limit za prelazak staze iznosi 48 sati.

Druga, kraća utrka, od Lovrana prolazi Vojakom pa se preko Buzeta u Oprtlju spaja na stazu najduže utrke, sve do Umaga. Dužina iznosi 110 kilometara te ima ukupnu pozitivnu visinsku razliku od 4470 m, što odgovara trostrukom usponu na vrh Učke. Vremenski limit za prelazak staze iznosi 33 sata.

Treća utrka duga je 69 kilometara sa startom u Buzetu. Vremenski limit za prelazak staze iznosi 16 sati.

Novost u 2016. godini je utrka na 42 km koja će startati u prekrasnom Motovunu i završiti u Umagu.

umag  tz umag
830805256LOGO PRESSUM (Custom)
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag