PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: GMO FUFA

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2016-04-18 07:23:29

Nakon što sam apsolvirao sve o ustašama, četnicima i partizanima, ta tema mi je već poodavno nezanimljiva. Baš me zanima gdje ih oni još nalaze. Nisam neki matematičar, ali i na prste zbrajajući ti likovi su po mojoj računici morali madrkniti još prije desetak godina.

S toga je moju pažnju u potpunosti zaokupila jedna nova tema. Tema zvana GMO.

Pošto smo mi nacija koja zna sve i (Bogu hvala) stručnjaci smo za sva područja od poljoprivrede do nuklearne fizike, tako mi odjednom znamo sve i o GMO.

A tema se aktualizirala nakon što je naš prajministar posjetio Slavonsku ravan i izjavio da ima investitora koji traži 100 iljada hektara zemlje. Naravno, naš maštoviti narod odmah je (zajedno sa mnom) u tom činu prepoznao urotu, a kao glavnog krivca optužio GMO.

Na noge su odmah skočili ove debele žderonje koji, odjednom, neće da jedu tu hranu, a kao do sada su jeli prirodnu iz eko uzgoja, naravno kojeg su sami uzgojili, ma daj molim te (debeli mulac se bavi eko uzgojem, moš mislit. Taj niti ne zna kako izgleda motika, da zna, ne bi imao trbušinu).

Nakon toga su skočile i udruge za ONO I DSZ, i razno razne partije kojima pada rejting na ispitivanju javnog mijenja kojeg provodi relevantna agencija imena "Kolko platiš, tolko posto" (pa se ti misli).

Jedan moj fb prijatelj, inače poznati i priznati pedijatar iz Slavonske ravnice, javno je priznao da se u slavonskoj metropoli gradi veliki laboratorij za nešto oko GMO, te da je i on, kao bla bla bla, uključen aktivno u taj projekt jerbo se dobro plaća.

No dobro, sada je nebitno i neupitno koliko je to moralno, kako sam primarijus kaže, nego, jebeš ga, dobra je lova u pitanju.

Uz svoje priznanje priložio je i jedan video u kojem je demonstrirano kako npr. na srce priključiš bateriju i srce kuca. Dodaš mu udove i ono puže. I tako ga možeš nadograđivati dok ne dobiješ čovjeka GMO. Uh jbt. malo sam se naježio gledajući taj video, ali odmah mi je sinula i u meni se probudio onaj gen za biznis i užitak.

Poznato je da su me te dvije stvari već poodavno napustile (pogotovo ova druga), sinulo mi je da bih se i ja mogao kao volonter uključiti (ko još ne treba volontere) i onda bih ja lijepo sebi napravio novu ženu. I tako mi se ova moja prijeti da će me izbaciti u koliko se ne popravim. Prvo mi je prijetila popravnim domom, ali od kada sam (debelo) prerastao tu fazu, sada mi prijeti deložacijom iz kuće.

Tako bih si ja lijepo napravio novu GMO ženu. Isprogramirao ju da mi radi sve ono što ova moja neće.

Npr. palačinke svaki tjedan, a ne samo kada dolaze djeca. Pa onda one fine šnenokle od 12 jaja. Tople kiflice za doručak baš onakve kakve je radila moja baka itd.

Kada bi se ova nova GMO žena "pokvarila", a poznato je da se žene s vremenom u braku pokvare. Ja bih joj dao prvo dva žuta, a onda crveni karton i isključio bih joj bateriju. E sada mala idi pa se žali svojoj GMO materi.

Onda bih napravio novu još bolju. Mogao bih ju kreirati u ženu mojih snova. Npr., napraviti joj sise onako taman, guzu više nego taman. Noge visoke ko u Blanke (samo malo deblje od njenih) i ugraditi joj onaj gen od one pjevačice. To bi bilo super za moje zdravlje. Do besvijesti bih šetao s njom rivom, neka papani umru od zavisti. Na majici bih dao da mi napišu "Ja sam odlikaš". Od silne šetnje pao bi mi šećer, kolesterol, oni jebeni trigliceridi i pokoja kila. Bio bi fit.

Ovoj mojoj nebih dao niti da prismrdi u laboratorij. Pa da i ona počne praviti sebi nekog muškog. Jbt. na šta bi ličio taj frajer. Ona bi na njemu povećavala sve one dijelove koji su kod mene umanjeni, a smanjivala sve ono što je kod mene uvećano (a toga baš i nema puno).

Nekako bih iskombinirao da i nju zadržim. Čisto zbog kuhinje. Nemam ja više živaca učiti novu ženu da mi kuha onako kako ja volim. A i tko bi mi svaki dan govorio: - "Ajd pojedi ovo da se ne baci"!

Kada sam ovoj mojoj priopćio ovu moju famoznu ideju samo je rekla da što sam stariji sve sam luđi.

Od svih tih silnih ideja i kombiniranja kakvu bih si ja GMO ženu napravio, malo sam i prigladnio. -"Ajd nabaci mi tri-četiri jaja na oko s malo slaninice".

Ova moja me samo hladno pogledala. - "Nek ti ih nabaci ova tvoja nova GMO FUFA".

Franjo Sabo

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac