PORTAL PRESSUM

Manuela Balanzin - LA BICICLETTA ROSSA -

Umag
2016-04-27 03:11:50

Autorica romana  Manuela Balanzin Sayegh istražujući  i pišući o povijesti  svoje obitelji ispisuje vrijedne stranice koje govore o tragičnim događanjima 20. stoljeća  u Istri, u logoru San Sabba u Trstu i logoru Flossenbürg u Bavarskoj.

..."Pogled u prošlost je složen proces. Prije svega važno je razumjeti događaje uzrokovane često nepredvidivim događajima.  Nije niti jednostavno nositi se s jakim emocijama koje prate otkrivanje boli i patnji  što su ih proživjeli najmiliji, iako je vrijeme učinilo svoje i sve prekrilo velom zaborava. Kod mene je želja za razumijevanjem bila jača. Mislim da sam snagu našla u svojim korijenima jer, iako sam zahvalna Švicarskoj, mojoj  drugoj domovini  kojoj dugujem mnogo, ako ne i sve, moja matrica će uvijek  biti  Istra.  Istra predstavlja moje uspomene i nježne osjećaje. Lijepa kao ruža, ali puna trnja. "

Manuela Balanzin provela je  rano djetinjstvo u Umagu i mnogi se još sjećaju njenog oca koga su zvali "el dottor Balanzin". Manuela će predstaviti  svoj roman
 

LA BICICLETTA ROSSA
u Zajednici Talijana "Fulvio Tomizza" u Umagu,
u četvrtak, 28. travnja s početkom u 19:30.

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac