PORTAL PRESSUM

Počele prijave za 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju – Umag 28.05.2016.

Umag
2016-05-04 03:07:28

Jedino gastro natjecanje na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce objavilo je poziv koji pravi majstori roštilja – ne odbijaju! Nakon prošlogodišnjeg prvog izdanja ove manifestacije u Umagu, zasigurno će i oveogodišnje izdanje oduševiti sve posjetitelje. Traže se vesele ekipe koje će ukrstiti svoje roštilj-vilice s ljutom lokalnom konkurencijom u subotu 28.5. na Novoj obali uz besplatni koncert grupe Vigor, a zatim i na velikom finalu u Zagrebu te postati vlasnici jubilarnog 5. Zlatnog ćevapa. Sve potrebno, od mesna, začina i daskica do ulja i ugljena, je osigurano. 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24 sata i Grada Umaga.

Da je roštiljanje jedna od rijetkih kulinarskih vještina koja nije rezervirana samo za profesionalce, svjedoče pobjednici proteklih godina koji su redom – amateri, ali vrsni majstori. Od malih nogu slušamo priče o članu obitelji, susjedu ili glavnoj faci u društvu koja nenadmašno premeće meso, povrće, somune i gljive iznad žeravice, stoga ne čudi što mnogi od nas već kao adolescenti odluče provjeriti svoje grill-umijeće na prvim razrednim piknicima i studentskim izletima.

Jer roštiljanje izgleda tako jednostavno… Dok su neki prirodno nadareni, drugima je prednost dugogodišnje iskustvo u pripremi, odnosno promatranju znalaca kako to rade. Treći su, pak, školovani gastro profesionalci, četvrti početnici koje prati sreća. No jedno je sigurno, Istrijani su poznati gurmani i vrsni gastronomi te i ove godine među njima tražimo majstore, ali kao i  uvijek, najbolji može biti ipak samo jedan!

Tajni dobrog roštilja je bezbroj,  zato otkrij i drugima svoju te se prijavi na jubilarno 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju na kojem ćeš pomesti konkurenciju izborom drva za potpalu, marinadom ili specijalnom tehnikom pečenja! U tome će ti pomoći tvoja ekipa sastavljena od 4 člana s kojima ćeš  pronositi glas o kulinarskom umijeću  Istrijana.

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se ovdje . Prijavi se odmah, jer je broj sudionika ograničen na samo 6 ekipa po kvalifikacijama!

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac