PORTAL PRESSUM

Pomalo zaboravljena gradska plaža privlači sve veću pozornost

Umag
2016-05-07 04:03:48

Proljetno šminkanje grada polako se privodi kraju. Završavaju se građevinski radovi na infrastrukturi, uređuju ulice i plaže. Sve je polako spremno za prihvat prvoga vala turista koji se očekuje već sljedećeg vikenda iako je i ovaj vikend zamijećen pojačan promet na našim ulicama.

Jedan od zahvata bio je i uređenje plaže u Moeli poznatije kao "vojnička plaža".

Uređenjem toga dijela grada u kojem je sve više turista i apartmana koji se iznajmljuju rasteretiti će se plaža "Afrika"koju uz turiste rado koriste i domaći stanovnici.

"Vojnička plaža sada izgleda sasvim pristojno. Ove zime očistio se mulj na sjevernom dijelu, te je izvađeno krupno kamenje koje je predstavljalo značajniju opasnost u vrijeme oseke.

Novi - stari ugostiteljski objekt "Barakuda" koji je sada u vlasništvu obitelji Muminović poprimio je potpuno novi izgled i prilagođen je za svakoga pomalo. Značajno je proširena ugostiteljska ponuda, a kako kažu gurmani tu je najbolji (i najobilniji) hamburger u gradu.

U ponudi je i već pomalo zaboravljeni sladoled iz automata (retro) koji se izvrsno slaže s glazbom koja se pušta za goste, a pohvala ide na njen izbor (hit do hita), umjerene glasnoće koja je uvijek na mnogim mjestima neprimjereno preglasna.

Ponuda toplih napitaka za jutarnje buđenje nudi odličnu kavu koju je užitak popiti na terasi tik uz more.

Šetnica koja se proteže kroz cijelu Moelu sve do zaleđa trgovačkih centara ima svojih draži tako da će Moela ovim šminkanjem "vojničke" plaže dobiti zvjezdicu više kako kod turista tako i kod rekreativaca koji će pronaći svoje mjesto na plaži sunčajući se, ili uživati u hladovini drveća kojima je okružena.

Za ljubitelje igre bilijara vlasnici su se pobrinuli da se i on uvrsti u već i tako bogatu ponudu "nove" Barakude.

Velika prednost je i pristup, kako za pješake, bicikliste, tako i za one koji će svojim automobilima posjetiti ovu plažu i uživati ovo ljeto u svemu što im se nudi, a nudi se puno toga lijepoga.

Djeca će posebno uživati u plićacima i gacati po pijesku, a rampa za osobe s posebnim potrebama nadopuna je ponude.

Ovo ljeto "vojnička plaža" u Moeli bi mogla postati hit i novo omiljeno mjesto okupljanja i uživanju u ljetnim radostima.

Franjo Sabo

 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac