PORTAL PRESSUM

Portreti: Djevojka iz našega grada - ANA JAJČEVIĆ

Portreti
2016-05-18 05:24:14

Njeni sportski dosezi su  dosezi vrhunskog sportaša u kolektivnom sportu (čitaj rukometu) i ponosni smo da je ANA JAJČEVIĆ  članica našeg ŽENSKOG RUKOMETNOG KLUBA UMAG  koji je 2015.godini  ostvario Najveći sportski doseg u svojoj 55.godišnjoj povijesti.
 
Nabrojat ćemo  neke od sportskih  dosega Ane JAJČEVIĆ u 2015.godini  
1. Ana JAJČEVIĆ ( rođena je 1991. Pula)  Labinjanka,  a od 2011. godine UMAŽANKA.
Već  5. godinu zaredom predvodi svoju ekipu ŽRK Umag,  a u 2015.godini postigla je sa svojim suigračicama   NAJVEĆI SPORTSKI doseg svih vremena jednog ženskog sportskog kolektiva  Grada Umaga te je nakon „FINAL 4 „ KUPA Hrvatske izborila  nastup u 2 . kolu KUPA POBJEDNIKA KUPOVA –Cup Winner's Cupa“ ( 2.najjače klupsko takmičenje u ženskom rukometu poslije Lige prvaka) te je sa suigračicama izvojevala dvije pobjede protiv PRVAKA ŠVICARSKE  (LK ZUG) s napomenom da su obije utakmice odigrane u ŠVICARSKOJ te time izborile nastup u 3.kolu .
Prve su to pobjede jednog ženskog sportskog kolektiva Umaga svih vremena na jednom  tako jakom, a službenom međunarodnom takmičenju jedene ženske  ekipe Umaga.
Pridodajmo tome i osvajanje 7.mjesta u HR( 1.HRL za žene)u Najelitnijem Ženskom rukometnom razredu  kraju sezone 2014-15.
Kada se tome doda da je sa svojim suigračicama osvojila u 2015 i 2016.godini osvojila i KUP ISTRE –
Kako kolektivni sport  ipak čine igračice a među njima postoji i predvodnik, iako je uspjeh zajednički, Ana JAJČEVIĆ je sigurno NAJVEĆA KARIKA u tom kolektivnom uspjehu.

2. Da je Ana JAJČEVIĆ  najvjerojatnije  i najviše pridonijela, uz svoje suigračice tom uspjehu, govore slijeći podaci  a to je:
Najbolji stijelac u obije utakmice 2.kola CWC protiv Švicarskog prvaka LK ZUG)  sa 11 + 8 golova, a ujedno je Ana JAJČEVIĆ bila nakon 2.kola KUPA KUPOVA ( Cup winner's Cup ) i:

NAJBOLJI  STRIJELAC  EVROPSKIH KUPOVA ( specijalno KUP POBJEDNIKA KUPOVA 2 kolo)  
1.    Ana  JAJČEVIĆ              ( Žrk Umag – Cro )  11+8  =19 golova
2.    Johanna  REUCH         ( Dornbirn  - A)        11+7 = 18 golova
3.    Dajana JOVANOVSKA ( Metalurg  MKD)   10+7 = 17 golova
4.    Jelena    VIDOVIĆ         ( Žrk Umag – Cro)  10+7 = 17 golova
5.    Sanja RADOSAVLJEVIĆ ( Radnički Krg- SRB)     7+7 = 14 golova
..........     izvor  EHF  2.round CWC

Ana Jajčević je i  nakon prve utakmice 3.kola protiv HC ERD-a Mađarska sa 6 golova, tj ukupno 25, bila vodeći strijelac  KUPA POBJEDNIKA KUPOVA ali zbog ozljede nije igrala revanš tj. drugu utakmicu pa je pala na 3 . mjesto,

Svejedno ovakav individualni sportski doseg  još nije zabilježen u Umaškom ženskom, a niti muškom kolektivnom sportu jednog pojedinca.

3. Treba pridodati i to da je ANA JAJČEVIĆ 4. Najbolji  strijelac  prvenstva Hrvatske za sezonu 2014-15 ( 1. HRL Ž)i također
2. Najbolji  strijelac Hrvatske nakon Jesenskog dijela 1.HRL za (Ž) 2015-16. (za proljetni dio nema još kompletne obrade podataka)
                          
 ( vidi dolje tablice najboljih strijelaca )
                                               
Najbolji strijelci 1.HRL (ž) 2014-15 (broj golova)
4. Također ANA JAJČEVIĆ našla se na kraju 2015. godine na širem popisu selektora Gorana MRĐENA– tj na popisu Ženske A reprezentacije Hrvatske u rukometu.
Ovih dana objavljen je novi popis na kojem je u širem izboru i Ana, no na žalost morala je otkazati svoj dolazak na pripreme zbog povrede koljena.
Kao što znamo znamo Ana je već nastupala na Svjetskom Prvenstvu u Južnoj Koreji ali za Juniorsku reprezentaciju Hrvatske 2010 . g ( zajedno sa Anom Rajić i Jelenom Vidović) a također i prije toga za Kadetsku i mlađu Kadetsku na Svjetskim i Europskim prvenstvima.

HVALA ANA što si svojim trudom , zalaganjem . borbenošću i nadasve sportskim uspjesima i dosezima odvela naš ŽRK UMAG do Najvećih sportskijih uspjeha u 55. Godišnjoj povijesti kluba i do Najvećeg sportskog dosega Svih vremena jednog Ženskog Sportskog kolektiva GRADA UMAGA .

Autor: Poznat redakciji portala