PORTAL PRESSUM

Vrhunske klape na 13. susretu klapa u Umagu

Umag
2016-05-19 02:43:29

Slaveći zaštitnika grada Umaga, Pučko otvoreno učilište “Ante Babić“ i klapa Lungomare uz potporu Grada Umaga organiziraju 13. Susret klapa sv. Pelegrin koji će se održati u subotu, 21. svibnja, s početkom u 20:00 sati u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Umag.

Umag, 19. svibnja 2016. - Na ovogodišnjem susretu, uz domaćina, klapu LUNGOMARE, nastupit će poznate, višestruko nagrađivane klape poput VOKALISTA SALONE iz Solina, koji su osvajači niza nagrada, uključujući i nagrade za najbolju izvedbu, a dobitnici su i nekoliko Porina od kojih za najbolju izvedbu i za najbolji album klapske glazbe. Klapa VINČACE iz Novog Vinodolskog koja je svoj rad okrunila prvim mjestom po ocijeni stručnog žirija na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, zatim KAMAPNELI iz Donjih Kaštela, dobitnici brojnih nagrada, te prošlogodišnji osvajači Porina i prijateljska klapa PINGUENTUM iz Buzeta.

Snagu s muškim klapama odmjerit će i renomirane ženske klape poput klape VOLOSKO iz Opatije vlasnice srebre s festivala u Veroni, ženska klapa LUKA iz Rijeke koja je pobjedu na Omiškom festivalu ostvarila čak 5 puta, TERANKE iz Pule dobitnice srebrnog i brončanog štita Grada Omiša, te CESARICE iz Zagreba koje su na najprestižnijem klapskom natjecanju u Omišu osvojile čak jedanaest nagrada kao i naslov trostrukih apsolutnih pobjednica Festivala.

Ovogodišnji međunarodni karakter manifestaciji donosi Kvartet 7+ koji dolazi iz Kopra, primjećen po mnogobrojnim nastupima po Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji i Belgiji. Izdao je 4 nosača zvuka različitih glazbenih žanrova; istarskih napjeva,duhovne glazbe, jazza i popa.

Vrhunski klapski program bit će popraćeni zabavom uz poznatog voditelja i zabavljača MARIJA BATTIFIACU, a posebna gošća večeri bit će jedna od najpoznatijih festivalskih pjevačica, a ujedno i jedna od najboljih vokalistica tog žanra ZORICA KONDŽA.

Radujemo se vašem dolasku!

POU Umagumag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac