PORTAL PRESSUM

Dan otvorenih vinskih podruma

Istra
2016-05-24 10:03:39

Idealan datum za izlet sjeverozapadnom Istrom je Dan otvorenih vinskih podruma koji se u svijetu tradicionalno priređuje posljednje nedjelje u svibnju.

Toga dana vinari širom otvaraju vrata svojih carstava i, od jutra do večeri, nude ono najbolje iz svoje radinosti - vrhunsko istarsko vino, dočekujući rijeke gostiju i degustatora s mnogo elana i pažnje.

Budući da se u maloj regiji Umag-Novigrad nalazi velik broj vrhunskih podruma, prepoznatih i u inozemstvu, nema sumnje da ćete u njima kušati neka od najboljih vina što se u ovom trenutku nude u Hrvatskoj.

Vrijedi probati izvrsne autohtone sorte, bijelu istarsku malvaziju i crveni teran, a naročito momjanski muškat, specifičan za usko područje oko Momjana kraj Buja, gdje se proizvodi u svojoj najboljoj varijanti.

Vina sjeverozapadne Istre nisu samo osvajači medalja, već svako od njih prati i poneka zanimljiva priča, anegdota ili ideja. Vinski podrumi su najčešće obiteljska gospodarstva pa obilazak znači i upoznavanje s obiteljskom tradicijom i poviješću.

Dan vina u Istri pravi je festival na kojem se u ležernoj atmosferi pričaju čarobne priče o nastanku vina i njegovoj tradiciji.

Posvećena kulturi vina posljednja nedjelja u svibnju je prava prilika za putovanje kroz slikovite pejsaže i vinska bogatstva sjeverozapadne Istre.

Posjetite vinske podrume 29. svibnja na Dan otvorenih vrata vinskih podruma.

Dan otvorenih vinskih programa

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac