PORTAL PRESSUM

Poral Pressum potvrdio treće mjesto u roštiljanju

Umag
2016-05-28 07:34:26

Danas je na Novoj obali u Umagu održano 5. prvenstvo Hrvatske u roštiljanju koje ujedno i vodi na završnicu državnog prvenstva najboljih roštilj majstora 18. lipnja u Zagreb na jezero Bundek.

Takmičilo se pet ekipa za titulu i jedna van konkurencije (I love Umag) sastavljena od gradonačelnika, dogradonačelnika i pročelnika Grada Umaga.

Ekipa "I love Umag" ispekla je najbolji roštilj prema mišljenju (ne)stručnog žirija, ali pošto su oni van konkurencije, a ujedno i u sukobu interesa s obzirom da je u žiriju sjedio dogradonačelnik Mauro Jurman morali su se zadovoljiti "samo" lijepim poklonima sponzora.

Portal Pressum u promjenljivom sastavu (kako je koji pao u nesvijest od sunca i piva) nadopunjavao se članovima iz publike. Tako da je na kraju zbog višestrukog soljenja i paprenja (kako se koji budio tako je ubacio malo soli i papra na meso) natjecanje završio na odličnom trećem mjestu, uz pohvalu žirija da smo napravili najbolji i najukusniji T-bon steak od svih ekipa (pih, pa tko ne zna ispeći ćevape i kobase).

Prvo mjesto osvojile su dvije ekipe izjednačeno s po 150 bodova. Prošlogodišnji pobjednici "Roštilj u srcu" Zorane Turković i Lorete Šiljeg uz podršku svojih supruga ponovo su bili maestralni.

Program je vodio odlični voditelj Frano Ridjan, a glazbom nas je maltretirao bend "S brda zdola" koji su pokušavali jačinom decibela odsvirati sve četiri pjesme koje su uvježbali za taj nastup, tako da su uspjeli rastjerati sve one koji su došli da uživaju u dobrom roštilju, prekrasnom danu, programu i piću za samo 30,00 Kn.

Sve u svemu jedan lijep i ugodan dan prošao je u druženju s dragim prijateljima i roštiljanju. Mnogi naši sugrađani odlučili su ručati specijalitete s roštilja koje su spremali majstori PIK-a Vrbovec, a ugodno i toplo vrijeme išlo je na ruku organizatoru natjecanja.

Franjo Sabo

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac