PORTAL PRESSUM

Biciklijada od Juricani

Ostali sportovi
2016-08-02 12:29:37

Kad upeče kolovosko sunce, a vi se zaželite malo akcije u predahu od sunca i soli, najbolje će vas pokrenuti - pedale - pa smo za vas priredili odličnu ljetnu MTB biciklijadu.

Stoga upregnite svog limenog ljubimca i krenite protiv struje, u pravcu suprotnom od mora, prema Juricanima odakle kreće rekreativna MTB biciklijada.

Njezin start i cilj lako ćete zapamtiti jer su isti, pred sportskim centrom Juricana, a staza je duga 35 kilometara.

Od Juricana, koji se protežu glavnom prometnicom Umag-Buje, skrenut ćete lijevo, u hladovinu lokalnih puteva prema Matelićima, kroz vinograde, maslinike i šume koji će vas darovati svim blagodatima prirodnog ljetnog osvježenja. Njima ćete sve do Kukovog Vrha.

S Kukovog Vrha se spuštate prema Ljubljaniji, napuštenom mjestašcu kamenih istarskih kuća sve do još jednog Vrha, ovoga puta Golog. Nemojte se iznenaditi ako vas s mjesnog ranča u čudu budu promatrale ovce ili konji koji tu žive u potpunoj slobodi. Vjerojatno će im vaša prisutnost razbiti ljetnu monotoniju.

S Golog Vrha vas staza vodi put Picuda kada se opasno približavate moru u predjelu Vele Boške čiji naziv točno opisuje lokalitet – velika šuma. U ovom nekoć bogatom vinogradarskom kraju danas se nalazi tek pokoji vinograd izniknuo na crvenoj istarskoj zemlji. Odatle ćete hitati natrag na startnu poziciju u Juricanima, gdje je ujedno i kraj vaše ciklo-pustolovine.

Biciklijada od Juricani srednje je zahtjevnog karaktera. Namijenjena je svim rekreativcima koji sa sobom moraju ponijeti kacigu.

Osim što će uposliti vaše mišiće, biciklijada od Juricani izuzetna je prilika da doživite pitome i oku skrivene krajolike sjeverozapadne Istre jer njena trasa uglavnom vijuga šumskim i poljskim putevima, a tek manjim dijelom asfaltom.

I to nije sve. Očekuje vas i bogata okrepa, kao i neizbježna tombola u koliko osigurate nagrade. I to nije sve:

Pridružite nam se 5. kolovoza u Juricanima! Rekreacija zajamčena.

Naravno svoje prijave pošaljite putem facebooka, sms-a, brzoglasa ili pak zavičite dovoljno glasno da vas svi čuju.

Pozovite svoje prijatelje, rodbinu, susjede i turiste...juricanska biči je uvijek posebna i samo jednom u godini!!!

Vidimo se u Juricanima 05.08.2016.g. Start je u 17:00 h.

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag