PORTAL PRESSUM

Portreti - Almir Halilović: Mogao sam da budem i odličan rukometaš

Portreti
2016-09-09 10:24:46

Umag je u svojoj nogometnoj povijesti imao nekoliko nadrenih nogometaša čiji su dometi prelazili granice umijeća lige u kojima je tada igrao NK Umag.

Mirisalo je to da bi oni mogli završiti kao prvoligaški igrači. Jedan od njih je i Almir Halilović, trenutno napadač fažanske Mladosti.

Hale, kako ga svi mahom i zovemo, počeo je igrati nogomet već s devet godina u NK Umag, ali malo se zna da je on i paralelno s nogometom igrao i rukomet. U oba sporta bio je odličan. Brz, hitar, brze izmjene pravca, zaustavljanje punog šprinta na metar dva. To su odlike rijetkih.

Vaš novinar se sjeća trenutka ( u kojem je i sam sudjelovao) kada je tadašnja uprava NK Umaga "ukrala" Halilovća iz rukometnog kluba i potpuno ga preselila u NK Umag. Tadašnji trener  odmah ga je ubacio u prvu momčad iako je još bio junior.

Prvu službenu seniorsku utakmicu odigrao je u Opatiji. Vaš novinar se sjeća drame koju nam je Almir priredio na toj utakmici.
Jedan njegov poznati bijeg kada na pet metara tri metra ostavlja svoje pratioce. Ulazal u šesnaesterac. Lažnjakom baca na travu vratara, tada stižu stoperi te nastaje drama. Hale "drsko" radi 3-4 lažnjaka i pola momčadi Opatije je na travnjaku, a gol prazan. Naravno, Hale tada maši prazan gol s 7-8 metara. Nitko se na to nije naljutio, pobogu, imao je samo 16 godina, no već tada se znalo da će to biti igračina.

Na pitanje koliko je do sada golova zabio neće vam znati odgovoriti, osim "puno, jako puno".

S devetnaest godina odlazi u Pulu. Prvo za juniore, a tada ga ekspresno sele na Verudu u seniore i igra prvu ligu "Staro Češko".

Nakon nekih proba koje je prošao u inozemstvu: Herta Berlin, Sparatah Nalcin Turska ( gdje je prošao ali se menađeri nisu dogovorili s klubom), te nekoliko Austrijskih prvoligaša. Pomalo razočaran vraća se u Istru i potpisuje za Medulin koji je tada bio planetarno jaka ekipa. Nakon Medulina odlazi u NK Novigrad, a potom u Fažanu gdje i danas igra za Mldost.