PORTAL PRESSUM

SDP pobjednik izbora za MO grada Umaga

Umag
2015-03-16 07:24:18


Na jučerašnjim izborima za članove vijeća mjesnih odbora na području grada Umaga SDP i njegovi koalicijski partneri (SDA, HSU SDSS te liste grupe birača sa potporom SDP-a) ostvarili su više nego uvjerljivu pobjedu.

Od ukupno 12 mjesnih odbora SDP i partneri ostvarili su pobjedu u šest mjesnih odbora (MO Centar, MO Moela, MO Komunela, MO Punta, MO Petrovija i MO Savudrija), dok ćemo u dva mjesna odbora podršku dati našim budućim partnerima. Posebnu težinu i važnost ovoj pobjedi daju ostvareni rezultati u najvećim mjesnim odborima, a to su prije svega gradski mjesni odbori s najvećim brojem birača te Savudrija i Petrovija.

Na birališta je izišlo ukupno 1930 birača, važećih glasačkih listića je bilo 1899, od kojih je 995 ili 52,4% svoj glas dalo SDP-u i partnerima, drugi je IDS čije su liste dobile 700 glasova, odnosno 36,9 %, a HNS je dobio 61 glas, odnosno 3,2 %.

Po osvojenim mjestima u vijećima mjesnih odbora, od ukupno 60 mjesta, SDP i partneri osvojili su 32 mjesta, što je 53,3 %, IDS 25 mjesta, odnosno 41,7%, a svi ostali 3 mjesta ili 5%.

Naglašavamo kako su SDP i partneri osvojili 70% glasova u četiri glasačima najbrojnija mjesna odbora:Centar, Punta, Moela i Komunela, koji čine uže gradsko podrućje.


Izvor: https://www.facebook.com/iloveumag?fref=ts

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag