PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: Kada ćemo ponoviti ono?

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2016-09-18 09:41:18

Čitam jutros kako je neki nadobudni balavi političar izjavio kako će on, ako ne bude po njegovom, poslati vojsku na ulicu. Nešto si mislim: -"mamicu ti tvoju koja te nije bolje odgojila, što ti svojoj mami, tati, ženi, djeci, braći, sestrama ne obučeš maskirnu unifirmu i ne izađeš sam na ulicu, kada si tolika faca. Ooo neee, on će poslati druge na ulicu".

To je samo dokaz nezrelosti. Na primjer ja u mojim godinama znam, u koliko bih inzistirao da bude po mom, ja ne bih imao izbora, odmah bi obukao onu maskirnu uniformu koja mi dobro dođe zimi na moru i odmah izašao na ulicu. Bolje i to nego da me ova moja izbaci. Prema tome, ja nikada ne inzistiram da bude po mom.

Nakon 35 godina braka, ova moja i ja o svemu se lijepo dogovaramo i na kraju se jednoglasno složimo da je ona UVIJEK u pravu i da će biti kako ona kaže. To se jednostavno zove životno iskustvo.

Naravno, mogao bih se ja i usprotiviti, prosvjedovati, ali što onda. Onda slijede sankcije. Nema ručka, umjesto utakmica gledaju se serije, ispuštanje raznih fizioloških zvukova strogo je zabranjeno, svakodnevno tuširanje itd. Lista zabrana bi se svaki dan povečavala dok ja ne bih popustio pritisku i potvrdio da će biti po njenom. Ovako, ja se omah složim s njom da je u pravu i udri brigu na veselje.

Neki dan sam joj se nešto požalio da slabije vidim. Odmah me ekspressno poslala kod doktora. Nisam se usprotivio. Znam ja da kada bih ju odbio, uslijedila bi neka od njenih operacija, npr. vađenje kurjih očiju, tiskanje nepostojećih akni ili nešto treće od čega ti se zjenice same prošire, a vid naglo poboljša.

Pita me doktor na čega se žalim? Rekoh mu iskreno: - "kao prvo na poreze, onda na mirovinski sustav, nakon toga na televiziju koja emitira samo neke glupe serije, na ženu koja nikako da više skuha grah, kaže još je vruče za grah".
Pravi doktor je pažljivi slušač. - "Mislio sam što vas boli"? Bio je vrlo smiren.

Rekoh mu da mi se čini da slabije vidim. On me upita da li kada čitam ili? Rekoh mu da sam neki dan imao situaciju da me je neka ženska pozdravila s druge strane ulice i doviknula -"Kada ćemo ponovo"? A ja je nisam prepoznao.

Očekivao sam od doktora da odmah na oči stavi ono svoje povečalo i da mi počene natezati očne kapke. Ali neee, on mi reče, nakon što mi je ona njegova vampirica izvadila krv, da skinem hlače i majicu. Prvo me počeo tuckati po stomaku i pita "Boli"? Ja kažem -"Ne boli". I tako me je on ispipao svuda, gdje me ova moja nije već godinama. E, ali kada je spustio ruku tamo (ne smijem biti prost, ovo čitaju i djeca), pa polako počeo da ih zavće, meni kao da se vid malo popravio, a oči povečale. Nakon zavrtanja i klikeranja, vampirica je stigla i s nalazima.

Odmah je počeo. Kolesterol, hemoglobin, šečer, tlak, bilarubin, sve visoko, visoko. Pod hitno promijeniti prehranu. Izbaciti slaninu, kulen, pršut, šunku, svinjetinu, ma najbolje bi bilo sve crveno meso.

Malo sam se zamislio, a doktor me pita: -" Što je, valjda vas nisam uplašio". -"Ma nee, doktore, nakon što ste sve ovo nabrojali, nešto se mislim, ma zaboli mene ona stvar koja je to s druge strane ulice pitala kada ćemo ponovo. Možda je nisam prepoznao zato što se nije meni obraćala. I tako je bila gužva na trotoaru.

On će meni da izbacim crveno meso samo zbog jedne polovnjače za koju, ruku na srce, niti ne pamtim što smo to radili da bi ponovili.

Kući sam se vratio prilično gladan. Upita me ova moje što je rekao doktor. Rekoh joj da je izričito naredio da se moram malo bolje hraniti. U sebe unositi zdrave masnoće i puno cvenog mesa, te da bih morao malo, čisto zbog srca, intenzivirati svoj seksualni život.

Pred mene je stavila lešo kuhanu blitvu i nešto promrmljala (ružno). Gledam u tu blitvu i mislim si. Koji sam ja idiot. Jebala me ona s druge strane ulice. Pa mogao sam u robnom centru kupiti naočale za 29,90, dioptrije 3, a ne ići kod onog idiota čija je vampirica očito ženin špijun pa joj je sve dojavila. I sada umjesto da polako mezim kajganu od 4-5 jaja sa par kolutića kobasice i šakom čvaraka, ja gledam u tu bijednu blitvu, lešo kuhanu s par kapljica djevičanskog maslinovog ulja.

Ajd barem je dobro da i ja konačno trošim nešto djevičansko.

Franjo Sabo

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac