PORTAL PRESSUM

Kolumna Adriano Šćulac: Kad psihijatar treba psihijatra?

Kolumna: Adriano Šćulac
2016-10-22 10:51:32

Izbori bili pa prošli, Vlada billa, pa danas dolazi nova, Sabor bio, otišao, da bi se kao neki novi vratio, i to je uglavnom hrvatska politička scena. Na kojoj vjerujem da ima više luđaka, lopova, prevaranta, lažova, neradnika i ništaka, nego u svim političkim scenama Europe. Ili ima i tamo ali se o tome ne piše, priča i pokazuje, mada sumnjam.

Predsjednik sabora izabran, lažov jedan, jer laže čim zine. Psihijatar, kome trebaju četiri psihijatra, da bi ga unormalili. Da stvar bude katastrofa do kraja, nije sam, s njim je i Grmoja, „đeš ti“ Bulj, čovjek koji jedini u saboru priča „ispravno“ književnim jezikom, „đe su rekli da odoše i ko je to reko“, tako da Bulj zna barem pričati književnim hrvatskim jezikom. Vjerujem da zna i engleski, i jednog mu dana možda zatreba, kad smijeni Tepeša u Europskom parlamentu.

I tako ti i takvi, što se Mostom zovu, samo ne znam na kojoj rijeci, ne znam ni tko ih stvori, vladaju i drmaju, a ima ih samo trinaest, no jebu ovu državu kao da ih je stotinu i pedeset.

Rekoše nam kako će nam smanjit tv pretplatu, čak za petnaest kuna, to im je bila jedna od glavnih reformi, ali nisu ni to učinili, mada je ta „reforma“ trebala biti izglasana pa hitnoj proceduri. Sada govore da će nam cvasti ruže, učini će oni što ni jedna Vlada dosad učinila nije.

Da vam budem iskren, za te ljude sam u samom početku zaključio da su foteljaši, pa bio njihov vođa milijun puta psihijatar (fakultete završavaju ne nužno pametni već uporni). Razumijem da su nas preveslali prvi put, razumijem i one koji su tada bili na njihovim listama, mada su brzo uvidjeli da taj MOST, nije nikome nikakva alternativa, pa su od njih i s lista pobjegli, glavom bez obzira, znam nekoliko takvih. Ima ona stara kad te netko prevari jednom, onda je on pametan, ali kad te prevari i drugi put, onda si ti budala. Stoga mi nije nikako jasno što s njima radi, i zašto tikve sadi Andrej Plenković?

Političar svjetskog kalibra, načitan, pametan, verbalno staložen i jak, čovjek koji bi mogao biti premijer u sve i jednoj razvijenoj zemlji svijeta. Diplomata i persona. Što s njima radi, zna valjda samo on? Možda ih testira, da su nezasitni foteljaši zna, za to mu nije potrebno testiranje. Možda će s njima jedno vrijeme, pa ih polako „eutanazirati“ i poslati zauvijek u prošlost. Jer budite iskreni, ako ste i malo pametni, bi li od Bulja, Grmoje, Petrova i kompanije kupili polovan automobil, ja ne bi, no možda sam ja glup, kad kod njih ne prepoznajem pamet.

Uglavnom bilo kako bilo, meni je tih pokvarenjaka puna kapa i više od toga. I neka mi nitko ne zamjeri, što sam iskren ali sve i jedan onaj koji je dao glas toj sekti , za mene je naivac. I ja sam za treći put u politici, ali kad mi netko ponudi taj put, a vidim da je kaldrma, stjenovita staza, a ja sam vozio autocestom doduše lošeg i uništenog asfalta, zahvalit ću se, te ipak nastaviti vožnju makar i lošom, ali ipak autocestom, jer ne želim glasati protiv. Ako pak nemam za nekoga, upisat ću na glasački listić NK Rijeka, ili ostati kući.

Adriano Šćulac

Izvor: OVDJE

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac