PORTAL PRESSUM

Video: Bankarski reket

Ostalo
2015-03-17 08:02:01

O apsurdu iz Divaltove ulice u Osijeku priče se već duže vrijeme, ali tek sada smo uspjeli snimiti priču s jednom od ugroženih obitelji. Zgrada ima oko 50 stanova, od kojih je pola pod ovrhom Erste banke zbog duga koji nije platio investitor. Umjesto da od njega potražuje dugovanje, Erste banka želi deložirati obitelji koje žive u zgradi i koje su svoje stanove platile.
Da apsurd bude veći, banka je maknula šapu s pola stanova, uglavnom onih u kojima žive imućniji, a dug investitora raspodijelila između stanara koji su u teškoj financijskoj situaciji.
Primjer je ovo kako živimo u društvu u kojem prebogate strane banke vrše teror nad građanima u financijskim problemima, a zaobilaze one koji su dobrostojeći. Institucije države, po običaju, drže stranu banksterima iz Erste banke, vršeći na taj način svojevrsni teror institucija spram građana ove zemlje.
Obitelj Filaković koju ćete vidjeti u ovoj reportaži imaju dvoje male djece, i svoj stan su potpuno isplatili prodavatelju, a Erste banda sada traži da stan plate ponovno, ili će biti deložirani.

Ovaj video snimio je Živi zid.Sutra se ovo može dogoditi i vama.

https://youtu.be/jsWaIDp7Ui4umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac