PORTAL PRESSUM

Proglašeni najbolji sportaši Grada Umaga za 2016.godinu

Umag
2017-03-07 02:02:27

Grad Umag je širom svijeta poznat kao „grad sporta“ obzirom na veliki broj sportskih udruga i klubova, profesionalnih i rekreativnih sportaša, razvijene sportske infrastrukture te brojnih budućih sadržajnih investicijskih projekata na području sporta. Grad Umag je, stoga, i ove godine organizirao tradicionalni izbor najboljih sportaša gdje su nagrađeni najuspješniji sportaši, kao i sportski radnici, za postignute uspjehe u prethodnoj 2016. godini, a svečanost je održana u ponedjeljak, 6. ožujka 2017. godine, u kino dvorani POU „Ante Babić“.
Pred punom kino dvoranom  sportašica, sportaša te ljubitelja sporta, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese te dopredsjednik Sportske zajednice Grada Umaga Daniel Ferlin, najboljim su sportašicama i sportašima uručili priznanja čestitavši im na izvanrednim uspjesima.
Sukladno novom Pravilniku o nagradama i priznanjima kojeg je donijela Skupština Sportske zajednice Grada Umaga, kandidate Izvršnom odboru predlaže komisija imenovana upravo od strane Izvršnog odbora Sportske zajednice. Prijedloge za izbor najuspješnijih po kategorijama mogu dati sve sportske udruge registrirane na području Grada Umaga, sportski djelatnici, novinari te ostali istaknuti i priznati sportski djelatnici iz Grada Umaga. Sastav komisije bio je sljedeći: dr. Daniel Ferlin, predsjednik komisije, dipl. kineziolog Dražen Lekšan, dipl. kineziolog Saša Rupena, viši sportski trener Željko Vorel i Mijat Gavran, sportski novinar.
Najboljim je sportašem 2016. godine proglašen Valentino Ravnić iz Rukometnog kluba Umag, dok je najboljom sportašicom imenovana Ana Jajčević iz Ženskog rukometnog kluba Umag. Najbolja muška ekipa za 2016. godinu je seniorska ekipa Rukometnog kluba Umag, a za najbolju žensku ekipu odabrana je seniorska ekipa Ženskog rukometnog kluba Umag. Najboljom ekipom u mlađim kategorijama odabrana je ekipa juniorki Odbojkaškog kluba Melia Hotels Umag. Najbolje muške nade su Marin Sinčić iz Rukometnog kluba Umag i Maj Bisaki iz Jedriličarskog kluba Histria, dok su za najbolje ženske sportske nade odabrane Nikolina Nushi iz Ženskog rukometnog kluba Umag te Petra Zotić iz Karate kluba Shotokan. Za najboljeg je trenera odabran Senad Barjamović iz Karate kluba Shotokan, a za najboljeg sportskog radnika odabran je Senad Imamović iz Ženskog rukometnog kluba Umag.
Sukladno novom Pravilniku, Sportska zajednica može dodijeliti i posebne nagrade zaslužnim pojedincima i udrugama u području sporta u Gradu Umagu. Tako su ove godine dodijeljene tri posebne nagrade. Na prijedlog profesora Juraja Radovčića, odlučeno je da Sportska zajednica Grada Umaga dodijeli posebnu nagradu za izuzetan doprinos u razvoju sporta u Umagu doktoru Brunu Zamboniju, dok je za 70 godina postojanja i rada Izvršni odbor Sportske zajednice dodijelio nagrade Nogometnom klubu „Babići“ i Nogometnom klubu „Dinamo“ iz Svete Marije na Krasu.
U Umagu djeluju 53 sportske udruge s oko 2.300 registriranih  punoljetnih natjecatelja ili članova te 894 maloljetnih sportaša. Procjena je da u svakodnevnoj sportskoj rekreaciji, ali neregistrirano, sudjeluje još oko 3.000 građana.  U Umagu sportske udruge sudjeluju u 24 različita sporta, a sama je sportska infrastruktura izrazito razvijena.
Razina kvalitete organizacije i rada na području sporta u Umagu upečatljivo raste. Dokaz su vrhunski rezultati svih naših kategorija u sportu koji se iz godine u godinu nižu zavidnom dinamikom. Popularizacijom sporta u našem gradu želja je ujedno potaknuti ostale građane svih generacija koji se dosad nisu bavili sportom, da se uključe i aktiviraju. Najbolji je ovo recept za zdrav život pojedinca, a u konačnici i cjelokupne zajednice.
Osim navedenog, Umag je jedini grad u Hrvatskoj i široj regiji koji već godinama organizira Sajam sporta, a kandidirao se i za Europski grad sporta 2018.,  prestižnu titulu koju dodjeljuje neprofitna organizacija ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu, za čije proglašenje dobitnika ubrzo očekujemo i službenu informaciju.
Grad Umag još jednom čestita na vrhunskim rezultatima klubova i pojedinaca, a posebice onih koji su proglašeni najboljima u 2016.godini!

GRAD UMAG
URED GRAODNAČELNIKA

umag  tz umag
830805256LOGO PRESSUM (Custom)
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag