PORTAL PRESSUM

Očajni Umažani iz Žminja praznih ruku

Umag
2017-04-23 06:15:36

Seniori NK Umag Mladosti iz Žminja vračaju se očajni. Kao da se sve urotilo protiv njih. Postotak posjeda lopte bio je je u omjeru 60:40 u korist Umaga, ali, uvijek postoji ono ali.

Današnje suđenje Labinjana Elvisa Brečevića sa pomoćnicima s Mujićem i Bezeljom Umažani neće pamtiti po dobrom iako je do sada Brečević deklariran kao dobar i korektan sudac.

Kako navode akteri današnje utakmice, Brečević nije napravio niti jednu veliku grešku, ali niti nije dozvolio Umažanima da naprave nešto više.

Ono što mu gosti iz Umaga najviše zamjeraju, to su dodjeljena dva žuta kartona Umaškim stoperima Stipanoviću i Kurtoviću, stupovima obrane. Njihov je to drugi žuti karton.

Žminj je poveo golom Luke Orbanića nakon što je sudac dosudio jedan nepostojeći prekršaj u zoni šuta. Drugi gol postigao je Marin Križanac nakon kornera. Na kraju utakmice, konačno su i umažani zabili gol nakon bezbroj šansi koje su stvorili. Gol je postigao Leon Miličević.

Do kraja prvenstva Umag Mladost u nedjelju je domaćin ekipi Ližnjana koja je doživjela poraz na svom terenu od posljednje plasirane momčadi, do danas, momčadi Jedinstva Omladinac. Domaćini su i Medulinu i direktnom konkurentu za opstanak momčadi Velog Vrha, a gostuju kod Uljanika i Istre.
S toga predsjednik kluba Robert Celić mora mobilizirati sve snage da momčad izbori opstanak u društvu najboljih. Prvenstveno to se odnosi na juniore koji mogu pomoći u završnici prvenstva da se ne bi dogodilo kao i danas da trener Hrvoje Lončarević na klupi ima dva juniora koji ne igraju redovito niti u svojoj kategoriji ali su dovoljno savjesni i pošteni momci koji su se stavili na raspolaganje treneru seniora.

Ostaje pet kola neizvijesnosti koja su pred Umaškim igračima. Sada im je najpotrebniji mir i snaga da zaborave sve nedaće koje su ih snašle ove sezone, te velika podrška svih onih koji vole nogomet u ovom gradu.

Na kraju treba istaknuti domaćinstvo u Žminju, momčadi koja je do ove utakmice bila također u zoni ispadanja, na toplom dočeku i vrlo fer i korektnoj igri kao i odnosu prema gostima iz Umaga

Franjo SaboGRAFIKA: ISTRAPORT

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag