PORTAL PRESSUM

Slavlje u Umagu, pobjeda koja donosi bijeg sa začelja

Umag
2017-04-30 05:37:33

Koliko je Umažanima bila važna današnja pobjeda nad ekipom Ližnjana govori nam neizmjerno veselje koje se slavilo u svlačionici nakon današnje utakmice.A da je bilo lako, nije. Ali odmah treba istaknuti da su Umažani bila bolja momčad tijekom cijele utakmice,a pogotovo tijekom drugog poluvremena.

Jalovu nadmoć domaćina koji je držao loptu u nogama presjekao je jedanaesterac gostiju u '28 minuti. Jedan nesmotreni start na gostujućeg napadača i sudac ove utakmice Jakov Barun pokazao je na bijelu točku.

Iveljić je bio na šutu Sanela Ilića, ali šut je bio presnažan i gosti su poveli s 1:0.Taj rezultat održao se cijelo prvo poluvrijeme, a najviše zahvaljujući vrlo dobrom golmanu gostiju Tomislavu Ćaji.

Drugo poluvrijeme umjesto mladog Šiljega, trener-igrač Bojan Barić u igru uvodi Nikolu Cecelju i taj potez je bio odlično rješenje. Cecelja je povezao srednje redove Umaga i čistim loptama filigranski pogađao svoje suigrače.

.U '59 minuti Alen Korenić šalje jednu felširanu loptu ispred vratara gostiju koji je neodlučnom reakcijom dozvolio da lopta izmigolji ispod njega i "ušeta" u gol. Pri toj intervenciji malo mu je zasmetao i Čačija koji se nalazio ispred njega. Taj detalj "zapalio" je gostujuće igrače koji su nakon toga previše energije trošili na raspravu sa sucem i domaćim igračima nego da su pažnju usmjerili na igru.

Zbog takvog stava stigla ih je nova kazna. U '66 minuti Noel Jugovac, danas ponajbolji u redovima Umaga, uputio je jedan balon pred gol gostiju. Ponovo je ispred gostujućeg golmana Siniša Čačija koji fintom zbunjuje gostujućeg golmana i završava u gostujućoj mreži.

Do kraja utakmice gledali smo potpunu dominaciju Umaga, a nepotrebne tenzije gostiju iz Ližnjana.

Iako je sudac produžio utakmicu punih '5 minuta, gosti nisu uspjeli napraviti niti jednu izgledniju priliku za poravnanje.

Ova tri boda velika su kao kuća u "operaciji" opstanka u društvu najboljih županijskih ligaša.

Franjo Sabo



GRAFIKA: ISTRASPORT

umag  tz umag
830805256LOGO PRESSUM (Custom)
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag