PORTAL PRESSUM

Tako to radi uređeni klub, NK Novigrad potpisao stipendijske ugovore

Istra
2017-05-03 06:35:04

Nogometni klub Novigrad po prvi je puta svojim mladim nogometašima dodijelio sportske stipendije, kojima se nagrađuje njihov dosadašnji trud i rad u klubu, nogometni talent i rezultati koje su dosad postigli, ali je namjera time ih potaknuti da i dalje nastave s angažiranim pristupom, te da jednoga dana zaigraju i za prvu momčad NK Novigrada. To su ugovori kojima se mladim nogometašima osigurava financijska pomoć za sportske (i školske) obveze u iznosu od 500 kuna mjesečno.

Klub je stipendijske ugovore potpisao sa sedam svojih mladih nogometaša, rođenih između 2001. i 2003. godine. Sportsku stipendiju kluba primat će Dominik Krulčić iz Novigrada, Robert Marijanović i vratar Vid Milanović iz Brtonigle, Aleks Stritar iz Buja, David Krčalić i Mark Petrović iz Umaga, te Marko Radešić iz Vižinade.

Riječ je o nogometnim talentima koji već minimalno četiri godine igraju za NK Novigrad, a za koje su dobrim dijelom interes već iskazali i neki prvoligaški klubovi u Hrvatskoj i Sloveniji. Većina njih prošla je kroz selektivne procese na nivou Istre i Rijeke, dok je u završnoj selekciji na razini Hrvatske sudjelovao Marko Radešić.

Stipendijski ugovori svečano su potpisani u novigradskoj Gradskoj vijećnici, a osim mladih nogometaša i njihovih roditelja, potpisivanju ugovora nazočili su i treneri škole nogometa na čelu s Matijom Magdićem, većina članova uprave Kluba predvođena predsjednikom Robertom Bradićem, kao i gradonačelnik Novigrada Anteo Milos. Svi oni vrlo pohvalno su se izrazili prema ovoj inicijativi Kluba, te čestitali prvoj generaciji mladih igrača koji su stipendiju zaslužili.

Rečeno je ovom prigodom i kako je jedan od glavnih ciljeva NK Novigrada da u svojoj seniorskoj ekipi ima što više polaznika vlastite škole nogometa, pa je ovo jedan od načina da se motivira mlade nogometne talente da ustraju u svom kvalitetnom radu i angažmanu.

Osim njih, u novigradskoj školi nogometa, ali i u okolnim klubovima, prate se svi mladi nogometaši koji su zainteresirani i žele trenirati na višem nivou, te jednoga dana zaigrati nogomet u jednom od najviših rangova natjecanja. Baš kao što trenutno draž igranja za prvu momčad u drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi, ima priliku osjetiti nekolicina igrača poniklih iz škole nogometa NK Novigrada, poput juniora Kristijana Boglića, Roberta Bičanića i Amela Ibrahimovića, odnosno kadeta Erika Bučića i Emanuelea Dubaza, koji povremeno treniraju sa seniorima.

Podsjetilo se ovom prigodom kako su mladim nogometašima NK Novigrada na raspolaganju kvalitetna infrastruktura, kao i stručni i licencirani treneri, a njihova je obveza - osim predanog angažmana na treninzima i utakmicama - i uspješno izvršavati svoje školske obveze, kao i prisustvovati različitim predavanjima koje organizira Klub (poput primjerice predavanja o prehrani sportaša, ili o psihološkoj pripremi za utakmice).

Ovom prigodom predstavnici NK Novigrada uputili su poziv svim mladim nogometašima od šest do 18 godina da se pridruže novigradskoj školi nogometa, da isprobaju režim treninga, a budu li zadovoljni da se i trajno uključe u rad mlađih kategorija jedinog istarskog drugoligaša.

Istrasport

umag  tz umag
830805256LOGO PRESSUM (Custom)
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag