PORTAL PRESSUM

Veliki uspjeh malih umaških gimnastičara u Rijeci

Ostali sportovi
2017-05-29 07:57:20

U Rijeci je protekle nedjelje, 28. svibnja 2017. godine,  u organizaciji Gimnastičkog kluba „Rijeka“, održan 1. Morčić kup. Gimnastičke sekcije OŠ Marije i Line te TOŠ „Galileo Galilei“ pri Gimnastičkom klubu „Umag“ sudjelovale su sa čak 25 djevojčica i 15 dječaka te nakon svega nekoliko mjeseci postojanja Kluba, ostvarili izvanredne rezultate.

Natjecanje je održano u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji djevojčica i dječaka.  U pojedinačnoj konkurenciji kod djevojčica 1. razreda, Umažanka Franka Marić osvojila je zavidno prvo mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji kod dječaka 1. razreda, slavili su Marko Mataija Valh koji je osvojio srebrnu medalju te Oliver Galović koji je osvojio brončanu medalju. U ekipnoj su konkurenciji naši mali Umažani iz 1. razreda zauzeli visoko 2. mjesto te osvojili srebrni pehar.  Za ovu su se ekipu natjecali Marko Mataija Valh, Lean Brajković, Oliver Galović, Stiven Miljević, Luka Pirkl, Karlo Muranović, Lukas Močibob i Matija Benčić.

U pojedinačnoj konkurenciji kod dječaka 3. razreda naši su Umažani također ostvarili iznimne rezultate. Tako je Manuel Matijašec osvojio srebro, a Roan Vižintin broncu. U ekipnoj konkurenciji 3. razreda naši su Umažani osvojili zlato, za što su bili zaslužni Manuel Matijašec, Arsen Rotar, Roan Vižintin te Martin Codiglia Vidach.

U pojedinačnoj je konkurenciji kod dječaka 4. razreda Noa Jurcan osvojio fantastično 2. mjesto. U ekipnoj konkurenciji kod djevojčica 4. razreda, naše su djevojke osvojile 3. mjesto. Za ovu izvanrednu ekipu natjecale su se Aurora Brozić, Natalija Bulić, Leonarda Černeka, Neela Pančić, Lana Gaborov, Lea Pašić, Bernarda Šverko i Monika Bogolin.

Naši su se vrijedni mališani natjecali pod vodstvom trenera Dražena Lekšana i Josipe Popović te pomoćnika Aleksandra Gaborova. U nedjelju su mladi Umažani dokazali kako se kombinacija rada, truda i ustrajnog treninga zaista isplati. Zasigurno je svjetla budućnost ovog mladog Gimnastičkog kluba koji u vrlo kratkom roku kvalitetnim radom i profesionalnim vodstvom postiže izvanredne rezultate.

Čestitamo Gimnastičkom klubu „Umag“ te im želimo još puno uspješnih natjecanja!

umag.hr

Fotogalerija: OVDJE

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac