PORTAL PRESSUM

Fabrizio Vižintin novi gradonačlnik Buja

Istra
2017-06-05 08:10:18

Kada dobiješ izbore sa "samo" sedam glasova više od svoje protukandidatkinje onda se može reći da te pomazila sreća.Upravo se to dogodilo u Bujama na jučerašnjim izborima za gradonačelnika. Fabrizio Vižintin dobio je 49,54%, a Bojana Puzigaća 49,19% (informacije nam govore da se radi o "samo" sedam glasova u korist Vižintina.

Fabrizio Vižintin je član IDS-a i o njemu malo znamo. Radi se o jednom mladom čovjeku koji očito ima ideju i karizmu da pokrene Buje u nekom novom smjeru razvoja. Članstvo u IDS-u, najjačoj lokalnoj stranci u Istri, zasigurno će mu pomoći da ga stranka podrži u projektima s kojima se i kandidirao na mjesto gradonačelnika.

S druge strane "poražena" Bojana Puzigaća imala je jednu zanimljivu kampanju putem društvene mreže Facebook. Naizgled velika podrška, primamljiv sloga ( I love Buje - Bojana Puzigaća) privukao je veliki broj simpatizera koji su joj davali podršku. I ona je mlada osoba, akademski obrazovana, vična snalaženju u propisima koje određuje EU.

Pogled na njenu FB stranicu pokazuje nam da ima skoro 2500 FB prijatelja. Velika većina ih je iz Buja. Sada se postavlja pitanje, koliko ih je od njenih prijatelja uopće izašlo na izbore i koliko uopće mlade ljude i zanima što se to dešava na političkoj sceni njihovog grada, ali i uopće.

No što je tu je. Za Bojanu Puzigaća ostaje vrijeme od 4 godine da još sazre i shvati da politika i logika nemaju baš neke veze, a za gradonačelnika Fabrizia Vižintina da u sljedeće četiri godine dokaže da je on upravo bio taj najbolji izbor.

U konačnici svima je u cilju da se Buje pokrene i polako vrati poziciju koju je godinama držao u Istri. Poželimo im puno sreće, novca i znanja

Treba napomenuti da je predizborna kampanja u Bujama bila izuzetno fer i korektna, te da nismo niti jednoga trenutka primijetili dozu netrpeljivosti, gadosti i ostalih prljavih igara na koje smo se već navikli.

.Franjo Sabo

Foto naslovnice: Istarski.hr

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac