PORTAL PRESSUM

Nova ordinacija opće medicine u Stella Marisu

Umag
2017-06-23 04:41:46

U Umagu je započela s radom nova privatna ambulanta opće medinice za turiste koju je ovoga tjedna otvorio dr. Vilson Allakaj iz Umaga, inače zaposlen na umaškoj Hitnoj medicinskoj pomoći. Tijekom ljetnih mjeseci na području Umaga boravi više desetaka
tisuća gostiju, pored stalnog stanovništva i svake se godine osjeti sve veća potreba za liječnicima koji će rješavati zdravstvene tegobe turista. Upravo je to bila motivacija doktoru Allakaju za otvaranjem ambulante.

Svoje iskustvo Allakaj temelji na višegodišnjem radu u struci te šest godina rada na umaškoj Hitnoj pomoći. Njegovu želju za poboljšanjem zdravstvene slike Umaga prepoznala je i saborska zastupnica za manjine, Ermina Lekaj-Prljaskaj koja se odazvala
svečanosti otvaranja ambulante kod recepcije Stella Marisa.

- Svima je već jasno da su se mnogi liječnici odlučili odseliti iz Hrvatske i otići raditi vani. Zato mi je iznimno drago da je otvorena nova ambulanta koja će biti svima na raspolaganju. Umagu, kao i gotovo svim turističkim središtima u državi tijekom ljeta se populacija povećava za više puta i logično je da to zahtjeva veći angažman mnogih, pogotovo sigurnosnih i zdravstvenih institucija. Ovo je dokaz da se može ako se hoće, kazala je Lekaj-Prljaskaj.

Doktor Allakaj je ordinaciju opremio najmodernijim medicinskim aparatima, u okviru opće medicine. Studije medicine je završio u Češkoj, a stažirao je u Merkuru u Zagrebu. Potom je nešto kratko radio u KBC u Ljubljani i u konačnici se vratio u rodni Umag te zaposlio na Hitnoj. (M. SARDELIN)

Izvor: OVDJE


umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac