PORTAL PRESSUM

U Umagu obilježen Dan državnosti

Umag
2017-06-26 05:08:24

U prigodi obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske jučer, 25. lipnja 2017. godine,  kod  središnjeg križa na umaškom groblju  položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata.

Vijenac  je položila delegacija Grada Umaga koju su predvodili umaški gradonačelnik  Vili Bassanese te njegovi zamjenici Ivan Belušić i Floriana Bassanese Radin, zajedno s predstavnicima Udruge antifašističkih boraca, Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata - 154. brigada, Udruge HVIDRA-e te ostalim građanima.

„Prije točno 26 godina Hrvatska je doživjela ostvarenje samostalnosti koju su stoljećima čekale generacije Hrvata te smo od tada, zajedničkim snagama, uspjeli izgraditi vlastitu državu, modernu, demokratsku i uređenu domovinu Hrvatsku. Mnogo je toga napravljeno i izgrađeno po pitanju sigurnosti, stabilnosti, prava i sloboda te sam duboko uvjeren da ćemo i u narednim godinama, svojim aktivnim radom i sudjelovanjem cjelokupne zajednice, postići još bolje rezultate, na dobrobit svih nas, građana Republike Hrvatske. Sloboda, poštenje, pravednost i socijalna osjetljivost su temeljne sastavnice domoljublja koje moramo čuvati, njegovati i prenašati budućim generacijama.„ u svojem je obraćanju prisutnima naglasio gradonačelnik, prije nego li je na samom kraju upito svim građankama i građanima čestitke za Dan državnosti Republike Hrvatske.

Nakon groblja, prisutni su se preselili u park Humagum gdje je položen vijenac te su zapaljene svijeće kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima.

umag.hr

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac