PORTAL PRESSUM

Umag četvrti put domaćin Svjetskog Juniorskog Karate Prvenstva

Ostali sportovi
2017-06-27 11:31:19

Umag, „Europski grad sporta 2018.“, ove je godine već četvrti put domaćin Svjetskog Juniorskog Karate Prvenstva (WKF Youth training camp & Karate 1 WKF youth World cup). Deseto izdanje ove manifestacije održava se od 27. lipnja do 2. srpnja o.g. u  Katoru te školskoj sportskoj dvorani, a ugošćuje najbolje mlade karatiste iz cijeloga svijeta, kao i ponajbolje svjetske trenere i suce.

Svečano je otvaranje ove značajne manifestacije održano danas, 27. lipnja 2017. godine, u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF) uz potporu HKS-a i Grada Umaga. Zamjenik gradonačelnika Grada Umaga Ivan Belušić uputio je svim prisutnima dobrodošlicu u naš grad sa željama da svi sudionici, bogatiji za nova prijateljstva i nova sportska iskustva, doma ponesu puno lijepih sjećanja. Sudionicima se obratio i predsjednik Hrvatskog karate saveza Stjepan Čelan, a prisutni su bili i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Umaga Slaviša Šmalc te direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović.

Ovo veliko sportsko natjecanje svjetskoga ranga od iznimne je važnosti za Grad Umag i za sve sugrađane. Svake godine se broj sudionika na ovoj manifestaciji povećava. Tako ove godine na umaškim WKF eventima sudjeluje preko 2.500 sudionika iz čak 69 zemalja svijeta. A većina se lanjskih sudionika vratilo u Umag, naglasivši kako su vrlo zadovoljni organizacijom, domaćinstvom, kao i uvjetima koji im Umag nudi tijekom ove iznimno značajne sportske manifestacije.

Karate je drevna istočnjačka vještina kojoj se treba posvetiti duboka pažnja i mnogo vremena, a koja aktivno pospješuje tjelesni i psihički razvoj. Karate potiče aktivnost svih mišića, jača muskulaturu, razvija motoriku i osjećaj za ravnotežu, povećava fleksibilnost, dok istovremeno utječe na jačanje i stabilnost duha, osnažuje volju i osobnost, stvara samokontrolu i samopouzdanje te razvija koncentraciju.

Četvrto domaćinstvo sportske manifestacije kao što je WKF Youth training camp & Karate 1 WKF youth World cup potvrda je kvalitete ponude sportske infrastrukture i smještaja, kao i idealne sredine za boravak sportaša iz svih dijelova svijeta. A sve navedeno je dodatna potvrda zaslužene titule Europskog grada sporta 2018. dodijeljene početkom ove godine od strane europske neprofitne organizacije ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu.

umag.hr

Fotogalerija: OVDJE

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac