PORTAL PRESSUM

Kako kotiraju kod gostiju umaški restorani? Pogledajte ocjene

Zanimljivosti
2017-07-04 05:03:49

Internet i društvene mreže mogu mnogima uljepšati ali i zagorčati život. Upravo smo svjedoci jedne polemike oko jednoga računa iz jednoga restorana na Rabu. Kuharski Masterchef iz Tv emisije ozbiljno je "popljuvao" jedan Rabački restoran. Ne ulazeći u detalje iznio je i jednu nepobitnu činjenicu. Ocjenu koju taj restoran ima na TripAdvisoru. Web stranici koja ima popis većine restorana i hotela u Europi i njihove ocjene kojima ih ocjenjuju gosti.

Upravo znatiželja kako stoje na toj stranici umaški restorani, ponukala nas je da zavirimo u nju.

Umag je "obrađen" s većinom restorana, nekih kafića, te ponekim Fast Food ponudama.

Poznati umaški restorani s dugogodišnjom tradicijom imaju visoke ocjene (4,5), mnogi su ocijenjeni s 4 zvjezdice,a samo poneki s tri. To nam govori da je ukupan dojam više nego dobar. Ocjene sadrže nekoliko elemenata.

1. Kvaliteta hrana
2. Kvaliteta usluge
3. Ambijent
4. Vrijednost plaćenog

Na TripAdvisoru svoje ocjene i komentare postavljaju konzumenti, a obično se to događa kada se vrate svojim kućama i kada su im još vruća sjećanja na provedeno ljetovanje.
Što pojedini ugostiteljski objekt duže radi, to je broj recenzija veći. Tako da na primjer, poznati restoran Nono u Petroviji ima 801 recenziju i vrlo visoku ocjenu 4,5. A zanimljivo je da najveću ocjenu (čistu peticu), uz nekoliko novih objekata, ima Barakuda Bar u Umagu koji se nalazi u Moeli na tzv. Vojničkoj plaži.

Iako Barakuda Bar radi tek drugu sezonu nadaleko je poznat po svojim hamburgerima, a uz to idu i umjerene cijene i ljubazna usluga. Barakuda ima do sada samo dvije recenzije pa pročitajte jednu od njih:


Baracuda Beach Bar je lijepa mala baraka uz more u kojoj smo uživali mnogo puta u večernjim satima uz ukusni hamburger s pomfritom.
Pravo iz vode /mora/ na hladno pivo, a onda na večeru.
Cijene su super, fer,  a i usluga je super. Ovdje jedu i mnogi mještani.
Cheeseburger košta 27 kn, to je manje od četiri eura. Pommes frites 13 kn, niti dva eura.
Za 6 eura možete ugodno večerati i gledati nevjerojatno prekrasan zalazak sunca. Mi čemo se ponovo vratiti.

Takvih i sličnih članaka pun je TripAdvisor o mjestima na kojima mnogi gosti konzumiraju hranu za vrijeme svoga boravka u našem gradu i to je lijepo za pročitati. Naravno, ima i mjesta na kojima se nisu najbolje osjećali i smatraju da za svoj novac nisu dobili ono što su platili. S toga ugostitelji oprez. TripAdvisor vam može puno pomoći, ali i uništiti vaše poslovanje u vremenu kada se mnogi gosti, prije no što odluče potrošiti svoj novac, dobro informiraju o svemu: cijenama, kvaliteti hrane, kvaliteti usluge, ambijentu i što je najvažnije, traže za svoj novac upravo ono što od vas i očekuju.
Jedan pozitivan članak može vam donijeti puno, a jedan negativan odnijeti još više.

U nastavku vam donosimo link na kojem možete podrobnije pogledati sve recenzije naših restorana:

https://www.tripadvisor.com/Restaurants-g608710-Umag_Istria.html

Franjo Sabo

umag  tz umag
830805256LOGO PRESSUM (Custom)
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag