PORTAL PRESSUM

Druga podjela paketa pomoći građanima iz kategorije socijalno ugroženih

Umag
2017-07-06 07:46:18

U okviru EU-projekta „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje“ u kojemu je Crveni križ Bujštine partner, započinje se s drugom podjelom paketa hrane korisnicima. Projekt je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD). Projekt je namijenjen za područja Dalmacije, Primorja i Istre, a ukupno je financiran u iznosu od 8.317.864,04 kn, dok je za cijelu Hrvatsku financiran u iznosu od 86 milijuna kuna.

Cilj Projekta je podjelom paketa hrane i higijenskih potrepština tijekom ove godine pomoći najsiromašnijim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva. Projektom je želja pomoći lokalnoj zajednici, a Crveni križ Bujštine provodi  ga u suradnji s GDCK Split kao nositeljem, Centrom za socijalnu skrb Buje te svim jedinicama lokalne samouprave na području djelovanja, odnosno Gradovima Umag, Novigrad, Buje te Općinama Brtonigla Grožnjan i Oprtalj .

Podjela će se vršiti pri distributivnim centrima Crvenog križa u Umagu, Bujama i Novigradu započevši  od srijede 05.07.2017. godine. Podjela će se vršiti od 9 do 17h.

Naime, ukupna vrijednost projekta za područje Bujštine  je 139.125,00 kn. U okviru podjele paketa pomoći, ukupno će biti podijeljeno 371  paketa pomoći, od kojih  200 s područja Umaga, 63 s područja Novigrada, 79 paketa s područja Buja te 27 s područja Oprtlja, Grožnjana i Brtonigle. Ukupan broj osoba koje će biti obuhvaćene paketima namirnica i higijenskih potrepština je 371.

Crveni križ Bujštine

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac