PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: Sodoma i Gomora stigla i u naš grad

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2017-07-12 09:02:48

Sve nešto čitam ovih dana kako se na Jadranu pojavila Sodoma i Gomora. S obzirom na to da se današnju djecu naziva razno-raznim imenima, u prvi mah sam pomislio da se radi o nekim novim pjevačkim zvijezdama. A kada sam vidio i jednu fotku ispod članka, gdje jedna čedna djevojka hoda u tangicama i pokazuje svoju guzu, ostao sam šokiran.

Serija članaka o Sodomi i Gomori zaintrigirala je moju radoznalost te sam počeo malo dublje analizirati sve što se o tome piše, ne bih li otkrio o čemu se tu zapravo radi.

U prvi mah ništa nisam kužio s obzirom na to da sam samo gledao fotke, a onda mi se upalio blic. Pa to ova napaljena i razularena mladež hodao naokolo gologuza. Dolaze u "Lijepu našu" da potroše po neki eurić, pa se uz to naloču i neumjereno seksaju u apartmanima koje su platili po nekoliko stotina istih tih eurića. Stvarno, sram ih bilo.

Kao stari turistički djelatnik ja bih svu krivicu svalio na agencije koje su ih dovele u tu "Lijepu našu". Agencije koje im nisu objasnile da oni dolaze u jednu uređenu katoličku zemlju u kojoj vladaju zakoni bez gologuza i lokanja alkohola. Zemlji u kojoj pravila određuju oni koji se po istom tom zakonu ne bi smjeli seksati, ali eto, kriomice to rade i oni te nemilice prave djecu naokolo. Rade to svakim danom osim nedjeljom.

Očito je da su naši otoci meka Sodome i Gomore. Pag s Novaljom i plaža Zrče strše već godinama i želi ih se prikazati kao leglo i žarište Sodome i Gomore. Ali nakon što je tim dušobrižnicima ponestalo argumenata proširili su se malo i na jedan od najvećih naših otoka, Hvar.

Tamo su tim razularenim masama koja gologuza baulja po gradu pijući na javnom mjestu i jedući pizu kat, uveli i drakonske kazne od 500 €.

-"Neka, kaže moja susjeda Micika. I neka su im. Pa to je sramota. Odati tako gologuz naokolo. Sve im se vidi. Strašno".

Gledam Miciku koja ima oko 50 godina i troje djece, a nikada nije imala muža. Miciku nikada nisam, za ovih 25 godina kako smo susjedi, vidio "nemoralno" obučenu. Uvijek je zakopčana do grla. Skrušena pogleda s velikim križem oko vrata. Nešto si mislim. Ako postoji Sodoma i Gomora, onda očito postoji i začeće po duhu svetom. Živi primjer toga je Micika. Žena bez mrlje, osim onomad kada je Mile, koji joj je nešto popravljao po kući, skačući kroz prozor slomio nogu, a skakao je bježeći od Slavka koji je došao u isto vrijeme popraviti veš mašinu.

Kada je u pitanju Sodoma i Gomora na Jadranu, vrag je došao po svoje i u Istru. Evo najsvježija informacija dolazi nam iz Rovinja. Rovinjskog gradonačelnika prozvala je jedna osviještena gospođa da dozvoljava Sodomu i Gomoru na rovinjskim plažama gdje se swingeri swingaju do besvijesti (ma što to značilo), a da im nije dosta što to rade na plažama nego to rade i po rovinjskim klubovima. Stvarno užas. Po njenom ti razulareni turisti koji gologuzi ljeti hodaju unaokolo još se i seksaju između sebe. E, sada ne znam, računa li se pod seks i seksanje između bračnih partnera?

Nakon tog saznanja da se i u Rovinju pojavila epidemija Sodome i Gomore odlučio sam malo prošvrljati umaškim plažama. Pa zar smo mi najgore fukare da nas "Sodoma i Gomora" zaobilazi naširoko.

Pomno sam se pripremio za plažu na kojoj btw. nisam bio dobrih deset godina. Iz šifonjera sam izvukao kupaće iz '77 godine koje su mi bile taman za moj zadatak. Moja trbušina i veliki guz prekrili su moje kupaće pa je tako ispalo da ih niti nemam. Gore sam obukao moju mornarsku majicu koja je isticala moje bujne grudi veličine lijepe trojke (koje malo vise), japanke i naočale kupljene na kirbaju u Vladislavcima '82. Mislio sam ponijeti i onaj šlauf od Fićine rezervne gume da se lakše uklopim u masu.

Izašavši iz kuće nisam mogao a da ne registriram kako ispred moje garaže stoji djevojče od nekih dvadeset i nešto u kupačem kostimu. Da ju opisujem ne bi bilo zdravo za moje srce. Trebam li spomenuti da joj je donji dio bila tanga, a gornji dva broja manji. Očito je i ona obukla bikini iz osmog razreda.

Taman kada sam joj htio predložiti da zajedno odemo tražiti Sodomu i Gomoru, od nekuda se pojavila Micika.  - "Sused, buš mi došel promijeniti onu žarulju u spavaćoj sobi. Znaš navečer ništ ne vidim i mogel bi mi baniti u sobu neki pohotljivec a ja ne bi znala ko je".

U međuvremenu stigao je neki merđan koji je pokupio onu nemoralnu mladu pohotljivicu i odveo ju u nepoznato, na neku plažu da bludniče zajedno do besvijesti. Gledao sam Miciku i zamišljao ju u tangicama. Pa u koliko ne bi promijenio žarulju u njenoj spavaćoj sobi, a mašta ostala na sadašnjoj razini i Micika bi mogla proći.

Očito je da je SODOMA I GOMORA STIGLA I U NAŠ GRAD

Franjo Sabo