PORTAL PRESSUM

Osnovnoškolci iz bratimljenog Mussolentea na ljetnom kampu u Umagu

Umag
2017-07-12 03:25:10

Učenici viših razreda osnovne škole Mussolente (Vicenza) vrlo su rado prihvatili poziv umaških lokalnih vlasti i ustanova te od 8. do 14. srpnja 2017. godine odlučili boraviti u Umagu, točnije u naselju Bašanija, gdje pohađaju edukativno-zabavni ljetni kamp.

Rezultat je to sinergije između dvaju gradova i njihovih predstavnika koji su se o navedenoj razmjeni studenata dogovorili još u listopadu 2016. godine, prilikom posjete delegacije Grada Umaga i gradonačelnika Bassanesea gradu Mussolenteu, a povodom svečanog otvaranja nove zgrade Gradske uprave.

Uz pratnji triju profesora, 17 učenika će tako imati priliku upoznati naš grad, kulturno-umjetničke i prirodne znamenitosti, kao i bogatu umašku povijest. U subotu 8. srpnja delegaciju je u ime Grada i Zajednice Talijana „Fulvio Tomizza“ Umag dočekala zamjenica gradonačelnika i predsjednica ZT-a Floriana Bassanese Radin koja je učenicima zaželjela ugodan provod te bezbroj lijepih aktivnosti i uspomena. Veseli i nasmijani učenici, u dobi od 8 do 14 godina, posjetili su Savudrijsku luku, svjetionik, uvalu Zambratija, arheološko nalazište Sipar, gradski muzej, župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i druge znamenitosti, a ljetni je kamp predvidio i izlet brodom, vožnju turističkim vlakićem od Katora do samog centra, kreativne radionice kao i tečaj engleskog jezika. Zabave nije nedostajalo, pa su tako naši zaigrani mališani organizirali i nekoliko tematskih druženja na plaži i bazenu. Riječ je o vrlo poučnom projektu čija je svrha dodatno učvršćivanje odnosa dvaju bratimljenih gradova, posebice kroz rad osnovnih škola. Ljetni je kamp samo prvi u nizu susreta vršnjaka iz Italije i Hrvatske te će se u narednim godinama organizirati prave razmjene učenika osnovnih škola iz Umaga i Mussolentea.

umag.hr

Videogalerija: OVDJE

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac