PORTAL PRESSUM

Destinacija Umag već 15. srpnja o.g. ostvarila milijunto noćenje

Umag
2017-07-17 02:44:14

Posljednjih godina Umag bilježi konstantan rast u broju noćenja i dolazaka turista, a kad se navedeni trend odnosi na predsezonu, tad je ovaj rezultat više nego pohvalan. Naime, na području Turističke zajednice Umag u razdoblju 1. siječnja – 30. lipnja 2017. godine evidentirano je 174.000 dolazaka i 672.000 noćenja, što je porast u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 23% u dolascima te za čak 25% u noćenjima. A, dana 15. srpnja, čak tjedan dana ranije u odnosu na proteklu godinu, Umag je ostvario milijunto noćenje. Prema postignutim rezultatima i najavama za ostatak godine, već se sad može utvrditi kako nas očekuje još jedna rekordna turistička godina.

Grad Umag, destinacija aktivnosti i sporta, započela je novu 2017. u dobrom raspoloženju uz „Tešku industriju“ i novogodišnju biciklijadu. U skladu sa krilaticom, održane su biciklističke utrke na početku predsezone, i to „Trofej Umaga“ i „Istarsko proljeće“ te „Tour of Croatia“, a svakako treba naglasiti četvrto domaćinstvo Svjetskog juniorskog karate prvenstva (WKF Youth training camp & Karate 1 WKF youth World cup) na kojem je ove godine sudjelovalo preko 2.500 sudionika iz 69 zemalja svijeta.

Pored mnogobrojnih sportskih manifestacija, organizirane su i manifestacije kulturnog te zabavnog karaktera. Posebno istaknuto mjesto zauzima prvo izdanje Sea Star Festivala, koji je u 4 dana na 6 pozornica u Stella Marisu okupio preko 50.000 posjetitelja koji su pratili nastupe svjetski i regionalno poznatih glazbenika kao što su The Prodigy, Fatboy Slim, Paul Kalkbrenner, Urban&4, Dubioza kolektiv, Modestep, Pendulum DJ set, Mahmut Orhan, S.A.R.S. i ostali. Upravo je Festival zaslužan što je u periodu njegova održavanja boravilo čak 50% više gostiju u odnosu na isti period proteklih godina. Valja svakako istaknuti niz koncerata u okviru programa „Umago classica“ i „Umago Ethno&Jazz“ za „ljetnu“ publiku istančanog ukusa.

„Od 14. srpnja započeo je i najveći sportski događaj u Hrvatskoj,  28. Plava laguna Croatia Open Umag koji sugrađanima  i brojnim turistima do 23. srpnja nudi nezaboravan sportsko-zabavni doživljaj. Krajem srpnja Grad Umaga i Turistička zajednica grada Umaga pripremaju tradicionalnu Feštu od rajčica koja svake godine dupkom napuni glavni umaški trg. No, to nije sve. Jer, tijekom ljeta pa sve do kraja godine, Umag će predstavljati pozornicu mnogobrojnih kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija koje će nastaviti privlačiti turiste u naš predivan grad.“ naglasio je direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović.

umag.hr

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac