PORTAL PRESSUM

4. Istria Wine Run!

Istra
2017-08-18 08:43:45

eć godinama gotovo svaki slobodan trenutak provodim u sportskim aktivnostima, a trčanje mi je definitivno jedna od omiljenih rekreacija. Taj osjećaj opuštanja i ugode dok trčim dobro poznatim stazama, postepeno otkrivam još neutabane puteve te skupljam kilometre u nogama, teško da se može usporediti s ičime drugim. Jednako je tako ugodan i osjećaj nakon trčanja, kada shvatim da sam izdvojila kvalitetna dva-tri sata samo za sebe, za svoj duh i tijelo, te se potom nagradim onime što volim. Kombinacija laganih istarskih delicija, različitih vrsta sireva te kvalitetno vino – pa tko bi tome mogao odoljeti?!

Nije me stoga dugo trebalo nagovarati da se ove godine i ja okušam u popularnoj istarskoj utrci, Istria Wine Run. Sam naziv utrke me istog trena privukao – ”Istria” podrazumijeva uživanje u prekrasnom krajoliku, ”Wine” otkrivanje novih okusa omiljenog napitka te ”Run” najdražu sportsku aktivnost.

U trčanju sam ipak samo rekreativka, jednako kao i u kušanju vina, tako da se uopće ne mislim opterećivati finišerskim vremenom. Razumijem kako će profesionalni atletičari i na ovoj utrci postići zavidne rezultate, no osobno utrku shvaćam kao priliku za nešto drugačiji dobar provod i zabavu s prijateljima. Naravno, bilo bi lijepo osvojiti nagradu, odnosno zalihu istarskog vina vlastite ukupne težine, no ovoga puta ću se ipak zadovoljiti kušanjem istarske eno-gastro ponude

4. izadnje utrke Istrian Wine Run ove će se godine održati od 1. do 3. rujna kada Umag, točnije resort Stella Maris postaje središte hrvatske trkačke i vinske scene. S obzirom na to da je sjeverozapadna Istra poznata po brojnim trkačim stazama, maratonska utrka (42 km) krenut će iz Momjana, a polumaratonska utrka (21 km) i štafeta (3 x 7 km) iz Brtonigle. Natjecatelji će na stazama moći obilaziti vinske podrume te vinske i opskrbne stanice na kojima će im se pružiti mogućnost degustacije vina brojnih istarskih vinara.

Kako je cilj utrke ujedno promocija vinske i gastronomske ponude sjeverozapadne Istre kroz osiguravanje dodatnog turističkog sadržaja, osim dobrog provoda, itekako računam na bogatu domaću ponudu. Veselim se ovoj trkačkoj zabavi za cijelu obitelj, a ponajviše vinskim cestama te stazama okruženima vinogradima. Ne sumnjam kako će pašta party nakon utrke zadovoljiti svako nepce, kao i da će zabavni program privući na plesni podij svakoga kome je još ostalo snage u nogama.

Izvor: OVDJE

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag