PORTAL PRESSUM

Fešta Sv. Pelagija

Istra
2017-08-24 09:25:29

Novigrad svake godine organizira proslavu u znaku svog sveca zaštitnika grada, sv. Pelagija, za koju svi već nadaleko znaju pa je i obavezno posjećuju.

Riječ je o središnjoj gradskoj fešti koja kroz nekoliko dana donosi niz kulturnih, zabavnih, sportskih i drugih sadržaja.

U okviru Fešte središnje mjesto zauzima „udarni“ vikend tijekom kojega će se i ove godine od 25. do 28. kolovoza odvijati glavnina zabavno-glazbenih događanja - koncerti, glazba za ples, sportska takmičenja.

Nezaobilazne pučke igre, poput popularne "kukanje", tombola, te brojni kulturni sadržaji će i ove godine zabavljati mnogobrojne posjetitelje.

Uz sve to zadnjih par godina se na Velikom trgu organiziraju sadržaji namijenjeni mlađoj populaciji, a oni nešto stariji, ljubitelji glazbenih nota i glazbe za ples moći će uživati u glazbenim nastupima na Porporeli.

Posljednji dan Fešte Svetog Pelagija obično je rezerviran za veliki koncert neke od zvijezda hrvatske estrade, pa su tako posljednjih godina na Porporeli nastupali Gustafi, Šajeta, Goran Karan, Giulliano, Parni valjak te mnogi drugi.

Nakon bogatih višednevih događanja koja su popraćena bogatom eno-gastro ponudom na štandovima duž novigradskog Mandrača, za kraj fešte svi će posjetitelji moći uživati uz veličanstveni vatromet.

Vidimo se u Novigradu od 25. - 28. kolovoza.

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag