PORTAL PRESSUM

Mladi Umažani gostovali na Međunarodnoj smotri dječjeg folklora u Koprivnici

Umag
2017-09-20 01:33:30

Folklorno društvo „Umag“ gostovalo je 17. i 18. rujna 2017. u Koprivnici na Međunarodnoj smotri dječjeg folklora, s koje su se vratili kućama bogatiji za fantastično iskustvo, kao i za brojne nove  kontakte s kojima je već okvirno dogovorena mogućnost buduće suradnje.  Uz Folklorno društvo iz Umaga te Folklorno društvo iz Koprivnice, koje je imalo priliku gostovati u Umagu u lipnju ove godine na prvom „Sea Folk Festu“, na Međunarodnoj su smotri nastupila društva iz Mošćenice, Zlatara, Maribora i Mađarske.

Osim što su umaška djeca spavala u kućama domaćina, što je dalo jednu posebnu draž, svrha ovog i sličnih susreta jest svakako, uz ples i pjesmu, međusobno povezivanje i ostvarivanje novih poznanstava. Članovi društva iskoristili su boravak u Koprivnici kako bi navijali za seniorke Ženskog rukometnog kluba „Umag“, koje su igrale utakmicu s Podravkom. Tako su naše rukometašice imale i domaću publiku koja ih je glasno bodrila. Ujedno, djeca su tijekom boravka u Koprivnici nazočila plesnim radionicama te posjetila Muzej.

Ovaj je oblik susreta djece svakako od velike važnosti u njihovu razvoju, socijalizaciji, stvaranju novih iskustava, kao i boljem upoznavanju krajeva diljem Lijepe naše.

umag.hr

Fotogalerija: OVDJE