PORTAL PRESSUM

Sea Star Festival osvojio dvije nominacije za najbolji festival u Europi

Umag
2017-11-07 12:22:45

Nakon što je osvojio regiju već u premijernom izdanju, Sea Star izlazi na europsku pozornicu u trci za najprestižnije festivalske nagrade u Europi - European Festival Awards. Umaški festivalski dragulj iz EXIT obitelji, nominiran je u kategoriji za najbolji festival do 40.000 posjetitelja dnevno i kao najbolji novi festival.

Sea Star je bio dio velikog regionalnog EXIT Ljeta ljubavi koje je okupilo preko 350.000 ljudi iz više od 90 zemalja svijeta na čak četiri uzastopna festivala i svi oni su nominirani za najbolje u svojim kategorijama za europske festivalske "Oscare".  Glasanje za Europske festivalske nagrade trajat će do 30. studenog, a svi koji glasaju automatski sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti VIP ulaznice za najbolje festivale.

Sea Star će se za titulu najboljeg festivala do 40.000 posjetitelja dnevno, natjecati s festivalima kao što su budvanski Sea Dance, Balaton, Melt! ili Pohoda. Umaški festival ujedno je u utrci za najbolji novi festival zajedno s čak 12 novih festivala u Europi, različitih formata i kategorija, dok je EXIT u konkurenciji s ostalim vodećim europskim festivalima kao što su Lollapalooza, Rock Werchter, Tomorrowland, Lowlands, Wacken i drugi. Uz glasove stručnog žirija, koji čine istaknuti pojedinci u glazbenoj industriji, glasovi publike širom svijeta odlučit će o finalnom poretku ovogodišnjih kandidata. Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Nizozemskoj 17. siječnja 2018. Sea Star, Sea Dance, EXIT i Revolution nominirani su za još jednu prestižnu festivalsku nagradu "UK Festival Awards", koja se dodjeljuje za najbolje britanske festivale, a gdje su u konkurenciji u kategoriji najboljeg festivala izvan Velike Britanije.

umag.hr