PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: Seksualna orijentacija

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2017-11-08 12:28:06

-`Ko` te šiša pederčino stara`.  Nisam mogao vjerovati, zar ova moja meni tako? Meni koji sam se godinama dokazivao, ispunjavao želje, radio kompromise. Evo npr., ona me šiša već više od 32 godine. Nisam svih tih godina svoju glavu dao u ruke niti jednoj drugoj, dobro osim nekoliko puta onoj frizerki  Zdenki, ali samo da me izbrije, nikako da me šiša. Kod šišanja, pošto sam ćelav, najčešće mi prilazi s leđa, a to baš  i ne volim. Nikada se ne zna što ti frustrirana polovnjača može zavući. Zato sam joj dozvolio samo da me izbrije, a to ova moja nikada nije niti saznala.

Zdenka bi mi prvo izmasirala lice nekim pomadama, kaže da se od njih diže (valjda dlake na licu), iako sam više puta pomislio da joj malo maznem te pomade . Onda bi mi za smirenje uvalila nos u svoj dekolte i masirala mi polako potiljak. Kaže da je to za smirenje nekih žlijezda, a ja bih rekao da je taj dio učinkovitiji od pomade, taj dio diže iz mrtvih. Naravno, uvijek mi je bilo žao kada bi masaža završila. Još dugo bi u nozdrvama osjećao onaj miris iz dekoltea. Tako blizu, a tako daleko. Nakon toga bi uslijedio dio kada bi mi četkom pjenila lice. Taj dio bi mi se posebno dopao. Radila je to žustro, odmjerenim pokretima ,tako da bi joj se u trećem taktu sise sudarile. Taj dio je vrijedio svakog novčića. Kada bi uzela oštriti britvicu ritam bi bio malo usporeniji, onako, kao lagani sentiš, ali tu bi guza došla do izražaja.

Napokon, brijanje. Lagano bi se nagnula i sigurnim pokretima strugala po mom licu. Primijetili ste da sam rekao „izbrijavanje“, a ne brijanje. Pa jutros sam se obrijao kod kuće. Zdenka je to znala i igrala je svoju igricu. I ja sam to znao i nije mi bilo mrsko. To sve palo mi je na pamet kada sam sa zgražanjem čuo kako me ova moja na malo finiji način stjerala u materinu. Eeeee, gdje su ona dobra stara vremena kada se znalo tko u kući nosi hlače, a tko hoda bez gaća. Od kada su se pojavile one BaBe i ostale neke udruge za ravnopravnost spolova u meni je nestalo i ono malo radosti. Sada Zdenka izbrijava neke nove klince, a ja sam i dalje u milosti i nemilosti ove moje koja kada god me ošiša ima za potrebu još malo škarama da me „obradi“. Svako toliko me zakači po uhu, tako da se bojim u koliko poživimo da će mi se uši skratiti na minimum. A što ću, moram šutjeti i trpjeti. Oružje je u njenim rukama.

Jedino mi nadu daje ovaj nedjeljni referendum. Nešto si mislim. Kada god je ova moja, u mladosti osjećala konkurenciju, bila bi pitomija i milija. Pokušao sam ja to ponoviti, ali to više ne pali. Prijetio sam joj da ću se prokurvati, obići sve koke koje sam škicao u mladosti, a ona je na to odgovorila: - „bar ću imati malo mira od tebe“. Takav njen pristup, po meni je prvi znak da trebam mijenjati taktiku a i objekt zanimanja. Samo me strah, što ako ostane ravnodušna  a „objekt“ zanimanja se „zapali“.

Aldo je mesar kod kojeg godinama kupujem meso. Neki za njega pričaju da ne voli niti srednji niti ženski rod. Tome baš i nisam pridavao pažnju ali uvijek kada bih išao u nabavku mesa dobio sam lijepe komade s velikim popustom za razliku od ove moje, koju očito baš i nije volio, njoj bi redovito uvaljivao neke žlundre. Tako je u kući iz ekonomskih i estetskih razloga pala odluka da u buduće ja idem u kupovinu mesa.

Osjećao sam ja da se Aldo pali na mene, ali nisam znao koliko, sve dok mi je davao kvalitetu to me nije brinulo, iako sam osjećao njegove poglede upućene na stražnji dio moje polutke.

Uvaliti ovoj mojoj laganu priču o Aldu bio je idealan trenutak. Mediji bruje o referendumu Za i Protiv, biti gay sada je In. Idealan je trenutak. Tako sam ovu moju počeo testirati hoće li na referendum i za što će glasati.

Kratko me otkačila da to nju ne zanima, a na moj je račun dodala: - „ za koga ćeš ti glasati jado, pa ti ujutro mrziš popove, popodne pedere i lezbijke, a uvečer i jedne i druge, a njima pribrojiš i mene.“. Tom konstatacijom me je dotukla, dobro, ponekad mi se i to događa ali ne baš svaki dan. Nisam ja baš tako namčor. Eto na primjer nikada nisam rekao da mrzim časne sestre, policajke, medicinske sestre- uh njih ne daj bože, ne mrzim ja niti vatrogasce, jedino mi baš ovi modni kreatori ne leže ali jebeš ga, pa i oni moraju nešto raditi. Što se ove moje tiče, kako da ju mrzim kada mi tako dobro kuha sve ove godine. Ma ne mrzim ja niti Alda, pa i on me usrećuje finim šniclama.

Što sada? Nakon svega ostao mi je još samo jedan dan za odluku da pronađem svoju SEKSUALNU  ORIJENTACIJU.

Franjo Sabo - Sabotaža