PORTAL PRESSUM

9. Noć kazališta u Umagu ima i popratni dnevni program za najmlađe!

Umag
2017-11-21 07:09:19

U subotu 25. 11. 2017. s početkom u 11:00 sati pozivamo naše najmlađe da posjete kazališnu dvoranu Učilišta i predstavu „Tri praščića“ Teatra Naranča iz Pule. Slikar Mazalo, u želji da nauči slikati živu prirodu, kupi na sajmu 3 praščića, a kao bonus dobiva i papagaja. No kod kuće saznaje nešto neočekivano – to su praščići iz cirkusa! Zbog njihove pjesme i plesa susjedstvo se pobuni i slikar Mazalo prisiljen je praščiće odvesti na otok napuštenih životinja, gdje ih dočekaju gladni Vuk i Lisica. Takav je zaplet priče "Tri praščića" u tekstu Igora Bojovića pisanog duhovitim i rimovanim stihom, a uz to punog glazbenih aluzija i citata.

Istog dana s početkom u 19:00 sati, također u kazališnoj dvorani Učilišta Umag, održat će se tragikomična monodrama „Samo jedna žena“ u izvedbi izvrsne Matije Prskalo.

Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo, dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo? I koliko nas oni uopće zanimaju?
Maria naivno, ali na duhovit, komičan način, progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. Ali koliko joj snage još preostaje da se smije samoj sebi u lice? Koliko strpljivosti, posvećenosti, čak pokornosti?!
Prepoznajemo u njenoj priči kolotečinu u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih! Kako to Marija podnosi, kako se nosi sa svim ulogama koje su je kako ona kaže —dopale— i kako ih na koncu rješava? Možemo li je razumjeti? Pogledajte u predstavi „Samo jedna žena”. Ta i brojna druga pitanja postavlja monodrama France Rame i Darija Foa u režiji Đure Roića.

Ulaz na predstave je slobodan!

Ulaznice se mogu rezervirati putem rezervacijskog sustava Učilišta Umag www.kinoumag.hr. Rezervirane ulaznice mogu se preuzeti za radnog vremena blagajne.

Radno vrijeme blagajne:

Srijeda 18 - 19
Četvrtak 18 - 19
Petak 17 - 18 / 19:30 - 20:30
Subota 10 - 11 / 18 - 19

POU Umag