PORTAL PRESSUM

U Umagu svečano otvorena Obala Dr. Franje Tuđmana

Umag
2017-12-11 10:14:18

Na godišnjicu (18.) smrti hrvatskog predsjednika Dr. Franje Tuđmana u Umagu je 10.12.2017.g, svečano otvorena Obala Dr. Franje Tuđmana, do sada imenom Nova Obala.

Svečanosti su nazočili uz gradonačelnika Umaga Vili Bassanesea, dogradonačelnici Mauro Jurman i Ivan Belušić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Umaga Dr. Jurica Šiljeg ujedno i predsjednik županijskog HDZ-a, članovi HDZ-a grada Umaga i mnogi drugi uzvanici.

Posebna izaslanica predsjednika Sabora na ovoj svečanosti bila je pomoćnica ministra turizma RH Monika Udovičić.

Dr. Jurica Šiljeg izuzetno ponosan na ovo imenovanje jednog kapitalnog objekta u gradu Umagu, a nakon što je već na njegovu inicijativu Umag dobio i Aveniju Grada Vukovara te Park Luciana Delbianca, za stranački portal izjavio je:

- Nikada ne smijemo zaboraviti ni na povijesnu ulogu predsjednika Tuđmana ni na žrtvu koju je naš narod podnio 90-tih godina prošlog stoljeća. Upravo na temeljima koje je postavio dr. Tuđman mi danas gradimo budućnost za nova pokoljenja. Nažalost, dugo, predugo smo čekali da Istra dobije obalu ili ulicu s imenom prvoga hrvatskog predsjednika, no nadam se da će u ostalim gradovima i općinama u Istri slijediti primjer Umaga.

Nakon što su gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i predsjednik Gradskog vijeća Grada Umaga Dr. Jurica Šiljeg zajedno otkrili ploču s novim imenom bivše Nove Obale, gradonačelnik Umaga kratko je izjavio:

- Dr. Franjo Tuđman, prvi hrvatski predsjednik, utemeljitelj nove, suverene, moderne i neovisne države Hrvatske, imao je način i znao je biti strpljiv i neumoljivo odlučan za procjenu trenutka i političke situacije, rekao je gradonačelnik Bassanese prilikom otkrivanja ploče s novim imenom umaške obale.

Franjo Sabo

VIDEO HRT-a:umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac