PORTAL PRESSUM

Kolumna Lejla Rizvanović: Božić stiže, a ti još nemaš spremne darove?

Umag
2017-12-14 11:12:41

Kuhano vino, aromatični kolačići, božićne pjesme i lampice po svukuda... Da, da stigao nam je i ovaj magični mjesec. Ljudi su sretni i raspoloženi.

I ti sigurno imaš svoju viziju savršenog blagdanskog ugođaja. Kamin, okićeni bor, mnoštvo lampica, zvijezdice, možda i snijeg (dobro, to baš i ne, mi u Umagu, ali nikad se ne zna) i naravno darove! E, ali prosinac je obično vrijeme kada ostanem bez ideja!

Zato donosim nekoliko instant-poklon-ideja. Zašto instant? Zato što se većina njih lako nabavlja, ne iziskuju mnogo novčanih sredstava i odmah su dostupni. (!) I da, vrlo ja važno da su odmah dostupni, jer recimo moj dar putuje i putuje već daaaaaaanima i tko zna hoće li uopće i stići. Vjerojatno je otišao obići koji advent usput.

Zato imaj i opciju B! Pa ako već znaš što darovati najmilijima, ove prijedloge uzmi sa rezervom.

Rokovnik – kraj je godine i pravo vrijeme da obraduješ nekoga novim rokovnikom s kojim će započeti u novu godinu, bilo privatnu bilo poslovnu. Bez obzira da li ga daruješ muškoj ili ženskoj osobi, ukoliko ima neki zanimljiv detalj, tada će te se uvijek sjetiti. Uz to dodaj osobnu poruku i zasigurno će ga čuvati zauvijek.

Posuda za kekse – da, posuda za kekse. Sada ih se može pronaći jako puno sa zimskim ukrasima. Ali neeeee -  nećeš darovati samo posudu za kekse – napunit ćeš ju keksićima. I opet neeeee – nećeš staviti unutra kupovne keksiće. Napravi svoje domaće keksiće i kad odmotaju dar to im naglasi. Potrudi se neka ti keksići budu dobri, da ih zapamte sve do slijedećeg Božića.... ili neka budu strašno loši, pa neka ih barem po tome zapamte. Barem ćete se imati čemu smjati.

Dekica – topla, mekana, mucasta, flafasta (ne znam da li ove dvije riječi uopće postoje ali super opisuju dekicu) dekica! Za ženski rod si možeš dat imalo oduška i odabrati razne uzorke, boje i šljokice. Za jači spol ipak odaberi neke muževnije tonove. Oni možda ne žele priznati, ali obožaaaaavaju mekane dekice. Posebno kad se izvrnu na kauč za popodnevni spavanac. A nismo ni mi žene puno drukčije.

Šalice – jednu, dvije ili set? Nema veze, dok god su zanimljive! Možda ti se čini glupo kupiti samo jednu šalicu, no pravo je vrijeme za kuhano vino. Kupi dvije šalice, vino, šećer i klinčiće i neka to bude uvjet da sa dragom osobom češće  popiješ kuhano vino uz šalicu razgovora.

Masaža – svi mi znamo koliko je dobra, no koliko nas si je priušti? Zato si je nemoj opet priuštiti (ili naravno možeš!), ali je stavi pod bor nekome tko je zaista treba ili želi. Mnogi saloni i wellness studiji sada nude poklon pakete, pa će se lako pronaći i neki paket usluga ili određena usluga koja bi nekoga mogla jako obradovati!

Kapa, šal, rukavice – ili možda sve skupa! Bez obzira kako kombinirani, ovo su božićni darovi s kojima se ne može pogriješiti. To je nešto što svi volimo, trebamo i koristimo. I zato što je zima, a zimi volimo da nam je toplo. A što će nas bolje grijati od ovog Trio fanastikus-a!

Zaista mislim da nema potrebe za kupovinom skupih, megalomanskih darova. Jer to je, kad bi se mene pitalo, rezervirano za rođendane! Daaaa, dan kad si rođen zaslužuje posebnu pažnju - i poseban dar. To je tvoj dan. A božić je vrijeme darivanja, ali onih darova koje nije moguće kupiti novcem. Onih skupih darova, kao što su dobra djela, pomoć i briga za druge.

Umjesto kupovine skupih darova, kupite znak pažnje, a sva druga sredstva iskoristite da učinite Božić čarobnim onima koji nemaju sve uvjete za to. Bez obzira da li su to djeca, stariji, potrebiti, životinje učinite nešto za njih ovog Božića. Ja jesam. Oni će biti oduševljeni, a tvoje srce veliko ko kuća! Ima li ljepšeg dara od tog?

Ho-ho-ho
Čitamo se uskoro!

Lejla Rizvanović

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac