PORTAL PRESSUM

Osma godina humanitarne akcije Dobro srce Umažana

Umag
2017-12-28 03:59:49

Grad Umag je, zajedno s mjesnim odborima, 2010. godine pokrenuo iznimno značajan humanitarni projekt „Dobro srce Umažana“, koji predstavlja najljepši primjer zajedništva.  U osam godina provođenja ove hvalevrijedne akcije, uključuje se sve veći broj mjesnih odbora Grada Umaga. „Dobro srce Umažana“ akcija je u kojoj Umažani pomažu Umažanima, ljubavlju im pružaju moralnu i materijalnu pomoć, ne bi li lakše prebrodili sve teške trenutke s kojima se tijekom godine susreću. Iako je akcija potaknuta od strane Grada Umaga i mjesnih odbora, iz godine u godinu se u nju uključuje sve veći broj umaških udruga, poduzeća i pojedinaca, koji i na ovaj način potvrđuju da je Umag grad u kojem živi zajedništvo.

Veo empatije i zajedništva ove je godine na feštama mjesnih odbora obavio Seget, Puntu, Moelu, Finidu i Komunelu. Stotine volontera udružilo je volju i snagu te organiziralo nezaboravne humanitarne fešte i akcije na kojima su prikupljena sredstva koja našim potrebitim Umažanima život znače. Osim pomoći potrebitim pojedincima, sredstva prikupljena različitim humanitarnim aktivnostima biti će usmjerena i u pomoć za nabavku nove radiološke opreme u umaškoj ispostavi Istarskih domova zdravlja. Akcija je pokrenuta u 2016. godini, a svojevrstan je nastavak cijeloj Hrvatskoj poznate akcije #Hitna je bitna. Tako je Turistička zajednica grada Umaga, koja s Podravkom d.d. već 20 godina organizira humanitarno-kulinarsku manifestaciju „Fešta rajčica“, i ove godine ostvarila veliki uspjeh u prikupljanju sredstava. HEP je donirao novac u sklopu aktivacije „As za spas“ koja se, u suradnji s hotelskom kompanijom Istraturist Umag d.d., odnosno Istra D.M.C.-om, već drugu godinu za redom održava za vrijeme trajanja ATP turnira. Nadalje, snažne umaške karike u ovom lancu prikupljanja humanitarnih sredstava, bili su Udruga Olimpik s organizacijom humanitarne utrke HO HO HO RUN, hotelska kompanija Istraturist Umag d.d. i Turistička zajednica grada Umaga s organizacijom humanitarnog turnira parova Colours of Tennis, Talijanski dječji vrtić „Vrtuljak“ s organizacijom Božićne priredbe, Teniski klub Umag s organizacijom Humanitarnog teniskog bala, Diego i Franka Makovac koji su zajedno sa Zajednicom Talijana Savudrija organizirali dvije pučke fešte, kao i Vijeće srpske nacionalne manjine kao donator. No, u konačnici, svoje su srce otvorili brojni građani koji su svojim doprinosom pridonijeli prikupljanju sredstava za pomoć potrebitim građanima Umaga.

Kraj godine, vrijeme blagdana, obitelji, prijatelja, topline i zajedništva, odabrano je kao vrijeme održavanja konferencije za medije na kojoj su se okupili inicijatori ovih humanitarnih manifestacija i na kojoj je predstavljen rezultat truda umaških volontera velikog srca. Tako su se u četvrtak, 28. prosinca 2017. godine, u Gradskoj vijećnici okupili predstavnici svih humanitarnih manifestacija održanih tijekom 2017. godine, kao i predstavnici donatora sredstava za nabavku radiološkog uređaja, ne bi li simbolički predali donacije namijenjene svojim sugrađanima.

U 2017. godini je tijekom humanitarnih manifestacija, kao i donacija, prikupljeno ukupno 264.213,30 KN, od kojih je 166.527,10  KN namijenjeno za nabavku radiološkog uređaja, dok je ostatak namijenjen brojnim potrebitim obiteljima s područja Umaga. Riječ je o iznosu koji predstavlja snagu zajedništva u našem predivnom gradu Umagu. Svakako je važno napomenuti kako je u akciji prikupljanja sredstava za radiološki uređaj dosad prikupljeno ukupno 258.467,90 KN te smo korak po korak sve bliži cilju. Krajnji cilj je prikupiti barem veći dio od potrebnih milijun kuna za nabavku nove radiološke opreme.

Grad Umag iz godine u godinu predstavlja  sve ljepšu pozornicu  na kojoj glavne uloge imaju brojni volonteri i donatori koji zajedničkim snagama prikupljaju sve više sredstava za potrebite sugrađane. Ove humanitarne manifestacije prilika su da Umažanke i Umažani pokažu svoje toplo srce i želju da pomognu bližnjima.

umag.hr

umag  tz umag
830805256LOGO PRESSUM (Custom)
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag