PORTAL PRESSUM

U Umagu se igra najveći europski odbojkaški turnir rekreativaca

Odbojka
2018-01-25 11:11:13

Deseti jubilarni turnir u odbojci "Umag Open 2018." igra se ovaj vikend u Umagu a prijavljen je najveći broj ekipa ikada u ovih deset godina, njih ukupno 60.

Povodom toga javnosti se obratio i organizator turnira te predsjednik MOK Umag - CPM Umago gospodin Edi Forca koji je svojim entuzijazmom nadmašio sva očekivanja.

U ovim zimskim mjesecima dolazak tisuću odbojkaša i članova pratnje svakako je još jedan dokaz da se uz ozbiljan pristup i u zimskim danima može održati jedan događaj koji plijeni pažnju i divljenje sportskih djelatnika ali i građana Umaga.

U nastavku prenosimo obraćanje gospodina Force javnosti.

Poštovani,
Ove godine slavimo jubilarnu 10. godišnjicu našeg turnira „UMAG OPEN 2018“.  
Ovim putem bi se htjeli zahvaliti svima vama koji dolazite godinama na ovaj naš turnir, iz Slovenije, BiH, Italije i Hrvatske, te time učinili ovaj događaj najvećim takve vrste na prostorima bivše države a i po podacima koje imamo u srednjoj Europi, pošto ove godine imamo nevjerojatan broj od 60 ekipa. To samo još jednom dokazuje kako sport zbližava i povezuje ljude, bez obzira odakle dolazili. Sve ovo je isto tako još jedan pokazatelj važnosti sporta, da i nakon aktivnog igranja, te i sama rekreacija, pozitivno utječe na sve segmente društvenog života. Sportaši tako svojim primjerom pokazuju kako nisu samo rezultati bitni, već sam pristup, druženje i prijateljstvo. Citirat ću ovom prigodom jednog od najvećih odbojkaša svih vremena, Andrea Anastasi,  koji je rekao: „Postoji jedan sport, gdje loptu ne dodajemo zato da bi je se riješili, već zato jer su takva pravila. Sport u kojem ni najveći svjetski šampion, sam ne može postići ništa na svijetu, sport u kojem jedino ekipa ti omogućuje da ostvariš i postigneš svoje snove.“
Prije točno 10 godina i to 31.01.2009. grupa entuzijasta, pod nazivom „Asocijalni“, nakon više godišnjeg igranja rekreativne odbojke po raznim turnirima u Sloveniji i Hrvatskoj, odlučili su se upustiti u organizaciju 1. rekreativnog turnira u odbojci za muške i ženske ekipe. Tako su Goran Slavujević, Alen Vižintin, Predrag Žužić, Damir Žužić, Danko Brajković, Robert Birsa, Igor Brajković, Aleksandar Šimić, Mladen Zorić i Edi Forza, odlučili pokrenuti tu manifestaciju. Nakon prve godine, gdje je učestvovalo 23 ekipe (8 muških i 15 ženskih), iz godine u godinu smo samo rasli. Termin i koncept turnira su se iz godine u godinu pokazali vrlo uspješnim, a to je  kohezija sporta, druženja i zabave, tako da smo svake slijedeće godine imali sve više ekipa,  do 36, da bi ove jubilarne 2018. došli do nevjerojatne brojke od 62 ekipe.

Po godinama:
GODINA        MUŠKI  ŽENSKE  UKUPNO
2009                    8    15    23
2010                  10    20    30
2011                  10    20    30
2012                  11    19    30
2013                  12    16    28
2014                  15    14    29
2015                  12    16    28
2016                  19    17    36
2017                  16    16    32
2018                  32    28    60

Ovom prilikom moramo i istaknuti kako je od velike pomoći u organizaciji svake godine sudjelovao grad Umag i njen gradonačelnik Vili Bassanese sa svojim suradnicima i uredom gradonačelnika, sa svojim odjelima i ustanovama, sportskom zajednicom grada Umaga, Turistička zajednica grada Umaga, te nam pružali pomoć i podršku vezano za organizacijom turnira, od dvorana, sala za proslavu, logistike, te financijskom pomoći. Tu prvenstveno mislimo na Odjel za društvene djelatnosti, Sportsku zajednicu grada Umaga, Ustanovu za upravljanje sportskim objektima, vlastiti pogon vezano za logistiku i sve ostalo. To samo dokazuje opet kako grad Umag je grad sporta, te da titulu Umag Europski grad sporta za 2018 nije slučajno mu dodijeljena od strane Europske komisije. Grad Umag je grad koji aktivno brine svojim angažmanom i pomoći  o sportskim aktivnostima svojih građana, svih dobnih i sportskih kategorija.  Ovo nas još više veseli da upravo sa našim turnirom započinjemo godinu, u kojoj grad Umag slavi ovo važno i prestižno imenovanje - Umag Europski grad sporta 2018.

Moramo reći, i da nije bilo ove ekipe Asocijalnih koja radi na turniru svih ovih 10 godina, zajedno sa volonterima, članovima SD IKB Umag, Ekipe Kućanica iz ženskog odbojkaškog kluba OK Umag, i seniora i mladih članova MOK UMAG-CPM UMAGO, te na kraju najbitniji, vi koji dolazite već godinama, sve ovo ne bi bilo moguće, te naših vjernih sponzora koji nam već godinama pomažu. Zato jedno veliko hvala svima vama od strane organizatora grupe Asocijalnih te MOK UMAG-CPM UMAGO, te u moje osobno ime,  i svih koji su pomagali u dostizanju ovog jubileja.
Hvala još jednom i nadam se da ćemo još dugo zajedno graditi ovaj turnir.
Hvala

Edi Forza
Predsjednik kluba
MOK UMAG-CPM UMAGO
I organizacionog odbora 10. UMAG OPEN 2018

umag  tz umag
830805256LOGO PRESSUM (Custom)
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag