PORTAL PRESSUM

GP Kaštel - Dragonja: Zatvorili granicu zbog sumnje da Hrvat ima bombu

Crna kronika
2018-01-25 01:30:42

Granični prijelaz Kaštel-Dragonja u četvrtak je od 8.40 sati bio privremeno zatvoren za sva vozila na slovenskoj strani zbog sigurnosnih razloga.

Kako doznajemo, slovenska policija provjeravala je sumnju da je u jednom autobusu hrvaskih registarski oznaka, bomba. Slovenska policija u upravi Koper potvrdila je slučaj, istaknuvši da istraga o slučaju traje i da se ne može kazati koliko će trajati. Neslužbeno doznajemo da je riječ je o autobusu koji je iz  Rovinja išao prema Trstu.

"U redovnom postupanju zaustavili smo autobus i krenula je uobičajena provjera. U autobusu je u tom trenutku bilo oko 10-ak putnika. Kod 22-godišnjeg Hrvatskog državljanina pronašli smo napravu nalik na eksploziv te je granica zbog toga bila zatvorena do 11.45 sati, kada se ponovno otvorila. Muškarac je još u policijskoj postaji na obradi, a naprava je bila lažna. Odnosno, bila je slična bombi, ali je bila prazna. Taj muškarac nije od ranije poznat slovenskoj policiji. Istraga još traje", rekao je Dimitrij Marušič iz slovenske policije.

U trenutku zatvaranja granice, osobna vozila usmjeravala su se na susjedni granični prijelaz, dok su teretna vozila na prijelazu Kaštel-Dragonja čekala dok se cijela situacija nije razjasnila. Iako su neki slovenski mediji prenijeli da je muškarac prijetio u autobusu da ima bombu, slovenska policija je to demantirala.

Izvor: OVDJE